Smaackmakers

Portfolio

Inspiratiesessie op netwerkcongres HAN

Recent hield Natascha Kooiman voor Transitie Coalitie Voedsel een boeiende inspiratiesessie op het netwerkcongres van HAN Hogeschool over betaalbaar en gezond voedsel. Lees hier meer over dit congres. Lees verder

Presentatie tijdens Dutch Happiness Week

Smaackmakers heeft ter inspiratie bij de Bibliotheek Tilburg in LocHal een presentatie gehouden  over de relatie tussen duurzaam voedsel en hoe dat van grote invloed is op ons geluk op korte en lange termijn.   Lees verder

Pilot Duurzame en Gezonde Catering VITAM/RVO

      In aansluiting op eerdere activiteiten voor RVO heeft Smaackmakers een pilot verzorgd met RVO en Vitam. Dit in aanloop naar de landelijke uitrol voor duurzame en gezonde catering, met focus op meer Lees verder

Voedselzekerheid en de oorlog in Oekraïne

Als SDG 2 (Sustainable Development Goal) – coordinator voor Nederland en als vriend van Earth Charter Network en Worldconnector, is Natascha Kooiman gevraagd om een lezing te houden over de gevolgen van de oorlog in Lees verder

Training meer plantaardige catering

  Bij de Rabobank heeft Smaackmekaer een training gegeven aan het facilitair team, inkoop en keukenpersoneel rondom het belang van de eiwittransitie en de praktische toepasbaarheid hiervan in de catering en communicatie.   Lees verder

Strategietraject CompassGroup holding

Smaackmakers verzorgt, na een kennis- en brainstormsessie voor Compass Group Nederland Holding BV medio dit jaar, nu een uitgebreid vervolgtraject voor strategievorming en uitwerking van hun doelstellingen voor een eiwittransitie. Compass Group biedt met diverse Lees verder

Gastles voor de Hogeschool HAN

Smaackmakers heeft een boeiende gastles gegeven voor de HAN. De HAN University of Applied Sciences, meestal aangeduid als de HAN, is met 36.000 studenten een van de grotere hogescholen van Nederland en verzorgt het hoger Lees verder

Advies plantaardig voedingspatroon aan VEZET

  Smaackmakers heeft voor Koninklijke VEZET, marktleider in de vers food branche, zelfs de grootste van Europa, een inspirerend advies verzorgd rond trends en ontwikkelingen in de eiwittransitie voor hun overgang naar een plantaardig voedingspatroon. Lees verder

inspiratielunch voor ministerie van BZK

Smaackmakers  heeft op 7 december een online inspiratielunch verzorgd tijdens het strategisch jaaroverleg van het ‘Bureau Algemene Bestuursdienst’ van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Lees verder

Smaackelijk Duurzaam & gezond Almere centrum Fase 2

Almere fase 2.  Na het pilotproject in 2020/2021 (zie hier) gaat de samenwerking met Gemeente Almere de 2e fase in! In samenwerking met de gemeente en Greendish, gaan we een stap verder in verduurzamen en Lees verder

Een greep uit ons portfolio

We zijn best trots op ons portfolio, met de vele opdrachtgevers voor wie we sinds 2013 werken. Of liever waar we mee samenwerken. Voor extra positieve impact. Want elk van deze opdrachten draagt bij aan de Lees verder

Online inspiratielunch Centramed

Onlangs verzorgde Smaackmakers een online inspiratielunch voor Centramed. Quote van Centramed: ‘In het kader van een Vitaliteitsmaand voor onze medewerkers hebben we  Smaackmakers ingeschakeld voor een “inspiratielunch”. Na een heel interessante uitleg met veel “food Lees verder

Visietraject voor WUR

Wageningen Universiteit en Research (WUR) zit middenin een traject om tot een visie op Food & Beverage en haar catering in brede zin te komen. Ze heeft Smaackmakers gevraagd om op een concept visie te Lees verder

Online inspiratielunch Mars

Voor MARS Nederland BV verzorgt Smaackmakers op 24 februari een online inspiratielunch  Lees verder

Inspirational talk ‘voedselomgeving & eiwittransitie’

Voor de MOA sensory talk verzorgden we een quick-and-sirty inspirational talk. Kijk hier voor meer informatie Lees verder

Smaackelijk duurzaam & gezond in Almere Centrum

  Een pilotproject in Almere Centrum… zelfs tijdens Corona. Trots op deze koplopers! Ondanks dat de (bedrijfs)restaurants tijdelijk hun deuren moeten sluiten, zetten de deelnemers hun schouders onder het verduurzamen van hun voedselaanbod. Op naar een duurzame & gezonde Lees verder

Festival & Events duurzame catering (online!)

Events, festivals, feestjes… ze zijn er in tijden van Corona even minder… Maar dat wil nog niet zeggen (Tip!!) dat je niet al stappen kunt zetten om straks met een keihard hyperaantrekkelijk aanbod van bites Lees verder

Live Debat ‘Broodnodig Vegan’

One World en Pakhuis de Zwijger organiseren dit live debat. Wij gaan als Smaackmakers in gesprek met o.a. Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot, EU parlementariër en rapporteur van de EU Farm to Fork Strategy Anja Lees verder

‘Voedselomgeving: van beleidstafel naar keukentafel’

Deze bijeenkomst is het eerste podium om input te leveren voor de Voedselagenda van de Provincie Utrecht. De Voedselagenda heeft als uitgangspunt ‘gezond en duurzaam voedsel is de makkelijke keuze in Utrecht’ en sluit daarmee Lees verder

‘De Hamvraag: Hap, Slik, Weg’

Spreker tijdens  ‘Duurzame en gezonde voedselomgeving in Rotterdam’ Rotterdamse Nieuwe en Blue City organiseren op 17 september de vijfde editie van ‘De Hamvraag’. Smaackmakers is spreker en beantwoordt de vraag: Hoe erg worden wij eigenlijk Lees verder

Landelijke uitrol Radicaal duurzame catering

Eind 2017 begonnen we met ABN-AMRO aan een revolutionaire uitvraag (aanbesteding) voor een radicaal circulair, gezond en duurzaam cateringconcept. Samen met de cateraar Albron implementeerden we het concept als pilot. De pilot locatie Amersfoort was Lees verder

voedselomgeving van de toekomst

De gemeente Almere en Provincie Flevoland werken samen met Smaackmakers en Greendish aan een lange termijn aanpak voor een duurzame en gezonde voedselomgeving. Samen met horecaondernemers en cateringlocaties binnen een straal van 1 km van Lees verder

Samen tegen voedselverspilling vanuit de uitvraag

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling, waarbinnen organisaties, overheid en kennisinstellingen zich gezamenlijk inzetten om verspilling tegen te gaan, start een traject om ‘voedselverspilling’ te voorkomen binnen de cateringmarkt, door te onderzoeken hoe dit kan vanaf Lees verder

Aanbesteding circulaire catering

Samen met Gemeente Bergen werken we aan de aanbesteding van een nieuw cateringcontract. We doen de inhoudelijke begeleiding om in de uitvraag (aanbesteding) naar de markt duurzaam, gezond en circulair zoveel mogelijk centraal te stellen. Lees verder

“Sustainable food environment campaign”

Samen met ‘The Planet Calls’ brengen we het belang van een duurzame voedselomgeving en voedselsystemen onder de aandacht bij een breed publiek op Europees niveau. Op basis van de inhoud die wij aanleverden is een Lees verder

Gezonde catering in de zorg

Het project ‘Eten + Welzijn’, waar Smaackmakers bij betrokken is, wil de basis leggen voor een transitie van het voedselbeleid en – aanbod in zorginstellingen. Doel van het project is gezondere eetpatronen stimuleren door het aanbod Lees verder

Advies inrichting van project ‘Samen verdiend!’

Gezond en duurzaam eten in lage SES wijken ‘Voedselsurplus’ zet zich in tegen voedselverspilling en maakt deze verspilling waardevol door locaties met overschotten te verbinden met (hen die zich inzetten voor) kwetsbare doelgroepen. Samen werken Lees verder

RVO duurzamer lunchen en cateren

Smaackmakers begeleidt bij RVO sinds vorig jaar een traject voor duurzaam en gezond lunchen en cateren. In een pilot, en een aantal workshops voor verschillende onderdelen van de organisatie krijgt naast een duurzame catering ook Lees verder

Aanbesteding “Duurzame, gezonde en circulaire catering”

Voor deze aanbesteding in 2018, voor alle RWS locaties zijn we vanaf het ontwikkelen van de uitvraag tot aan de implementatie onderdeel van het aanbestedingsteam geweest als externe en adviserende partij. Advies rond het ontwikkelen Lees verder

Springtij 2019

Aan Smaackmakers is gevraagd om tijdens dit driedaags evenement het proces te begeleiden en een voorstel te doen voor de nodige stappen naar een duurzamer voedselaanbod op het eiland, én bij Springtij. Daarnaast is Smaackmakers Lees verder

Panellid Filmfestival en Museum Volkenkunde

HELENDE KRACHT SPECIAL I LIFF. Na een succesvolle samenwerking in 2018 slaan het Leiden International Film Festival en Museum Volkenkunde opnieuw de handen ineen voor een bijzonder programma in het museum! In het kader van Lees verder

Vruchten van verandering

Smaackmakers is samen met andere ‘vernieuwers in de voedselwereld’ uitgenodigd voor een debat in den Haag op 10-10. Na 5G en de Europese verkiezingen onderzoekt Buitenste Binnen op 10 oktober in het Elisabeth Vreedehuis in Lees verder

Nationaal Sustainability Congres

Smaackmakers is uitgenodigd om advies te geven voor een duurzame en gezonde catering tijdens het National Sustainability Congres  op 7 november. Ook verzorgen we een inhoudelijke sessie over het ”belang” en het “hoe” van duurzame Lees verder

Mentaliteits verandering stakeholders

Interactieve inspiratieworkshop en follow-up voor relevante stakeholders (niet de medewerkers) van de afdeling Margarine & Oliën. Lees verder

Event PvdA-NOP

Event ‘Van meer naar Beter’ De PvdA-NOP organiseert op zondag middag 13 oktober een “inspiratie Event”. Centraal staat onze toekomst . Smaackmakers is uitgenodigd om als gastsprekr hier een inspirerend verhaal  te houden dat vooral Lees verder

WAUW!dagen – Spreker

Smaackmakers houdt tijdens de duurzaamheidsweek van gemeente Woudenberg een interactieve lezing en zorgt bij alle activiteiten in deze duurzaamheidsweek voor een duurzame catering, waaronder een proeverij, een duurzame maaltijd en kookworkshop voor kinderen. Dit jaar Lees verder

Lezing NEMO

Smaackmakers houdt in NEMO Science Museum een Interactieve workshop over ‘De invloed van je voedselomgeving’ tijdens de tentoonstelling ‘Voedsel van morgen’ . Waarom de voedselomgeving een belangrijke driver for change kan zijn? Hoe we restaurants, cateraars Lees verder

Workshops VHC Jongens

‘De winst van een Toekomstproof Menukaart’. Van trend naar praktijk in 2 delen: over ‘bewustwording van duurzaam eten en hoe je de vertaalslag kunt maken naar je medewerkers en gasten’. En over ‘kennis van producten, Lees verder

Terugblik 2018

Smaackmakers kijkt terug op een jaar met veel impact en samenwerkingen naar een duurzaam voedselsysteem   Lees verder

Navigator Springtij Food

Voor dit jaarlijks terugkerende 3-daags duurzaamheidsevenement op Terschelling mochten we ook in 2018 voor de derde keer op rij samen met Jan Paul van Soest (de Gemeynt) en Lucas Simons (NewForesight) het Food programma van Springtij Lees verder

Workshops “Monitor Gezonde Voeding”

Voor Paresto (de defensiecateraar) hebben we i.o.v. Foodstep en samen met hen 12 workshops invulling gegeven over het belang van en stappen naar duurzamer en gezonder aanbod. Wij richten ons hierbinnen vooral op de inhoudelijke Lees verder

Quote Upfield

Onze samenwerking met Upfield loopt al sinds 2018. “Bij Upfield werken we op verschillende manieren met Smaackmakers samen. Natascha krijgt het allereerst voor elkaar om de noodzaak van de transitie van dierlijk naar plantaardig op een toegankelijke manier Lees verder

Advies Patform Voedseltransitie

  Ondersteuning bij de ontwikkeling van het conceptplan voor een consumentenplatform rond de voedseltransitie; strategische partners bepalen en contacten leggen en begeleiding in eerste gesprekken. Lees verder

Petitie duurzame en gezonde werklunch

Meedenken en advies rond een oproep aan de cateraar om in gesprek te gaan over het verduurzamen van het aanbod in het bedrijfsrestaurant en op de banquetingmap van het Ministerie. Onderdeel van een langdurige samenwerking Lees verder

Levende les “Duurzaam Voedsel”

  Samen met IkCirculeer ontwikkelden we een Levende Les ‘Duurzaam Voedsel’, als onderdeel van een serie praktijkverhalen van duurzame koplopers, voor een Landelijk VMBO Scholenplatform wat we op verschillende lerarendagen presenteren.     Lees verder

En vele andere opdrachten sinds 2013, zoals in 2018

  • Environment – OECD Workshop – “THE NEW NORMAL: Shaping the decisions, attitudes and behavior to achieve Sustainable Development Goals: An expert dialogue”- Spreker – parijs (4 mei 2018
  • It’s the food my friend – Spreker (als mede-kwartiermaker TransitieCoalitie Voedsel) ‘Duurzaam voedselsysteem: de voedselomgeving van de consument (mei 2018)
  • Debatserie Alles Over Voedsel – Spreker en inleider – De Pletterij Haarlem (23 mei 2018)
  • Future Food Academy The Hague – Jaarevent – Spreker en panellid Seminar (17 mei 2018)
  • Ministerie I&W – Petitie duurzame lunch by default – advies en vervolgtraject begeleiden (maart 2018 – nu)
  • Foodstep – Inhoud en presentatie Workshopserie ‘Monitor duurzaam en gezond assortiment voor catering’ (juni-juli-aug 2018)
  • It’s the Food My Friend – debatserie Rode Hoed – (2018) – vanuit TransitieCoalitie Voedsel meedenken in de programmering en invulling deelthema slotbijeenkomst 12 mei 2018
  • RijksWaterstaat– Advies in uitvraag en aanbestedingstraject Circulaire en duurzame catering voor RWS als pilot voor mogelijke ministeriebrede uitrol (jan. 2018 – nu)
  • ABN AMRO – Adviestraject ‘radicale duurzame en circulaire catering’ – advies in uitvraag, gunningstraject en implementatie voor pilot op regiohoofdkantoor voor mogelijke uitrol (dec 2017 – nu)
  • OneWorld – Consumentenplatform eiwittransitie – Concept en inventarisatie haalbaarheid (mei 2018 – nu)
  • TransitieCoalitie Voedsel – Plenaire bijeenkomst ‘De Consument’ – teamlid inhoudelijke invulling (26 april 2018)
  • International Conference fo Environmental Laureates – Workshop ‘Sustainable Food Systems’ i.s.m. James Lomax- manager United Nations Environment (maart 2018)
  • Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur – Panellid Advies ‘Voedseltransitie: naar een duurzamer voedselsysteem’ (april 2018)
  • Milieu Centraal  – 20 jarig jubileum – Panellid in het millenial panel  (maart 2018)
  • FoodPioneers Network event – Workshop ‘Duurzamer eten en een duurzame menukaart’ (maart 2018)
  • Partcipatietafel Duurzaam Voedsel – Pitch ‘De Voedselomgeving als versneller van de eiwittransitie’ en projectvoorstel (maart 2018)
  • Unilever – Influencers Event – Workshop ‘de noodzaak en kracht van Plant Power!’ (maart 2018)
  • Food Policy – Ledenbijeenkomst – Panellid namens TransitieCoalitie Voedsel (feb. 2018)
  • Eart Charter Network – Vriendenbijeenkomst – Presentatie ‘naar een duurzaam voedselsysteem’ en toekomst proof catering i.s.m. onze cateringpartner (jan 2018)
  • Iona Stichting – Kerst Bijeenkomst – presentatie ‘duurzaam eten’ en catering driegangen future proof menu i.s.m. onze cateringpartner (dec. 2017)
  • Sligro Trend Tour – speeddate ‘De voordelen van duurzamer voedsel en duurzame horeca’ (april 2018)
  • Partcipatietafel Duurzaam Voedsel – Pitch ‘De Voedselomgeving als versneller van de eiwittransitie’ en projectvoorstel (maart 2018)
  • Food Council Metropool Regio Amsterdam – Workshop ‘De consument kan het (niet) alleen’ samen met Veronique Swinkels (directeur BBK/Door Vriendschap Sterker) (januari 2018)