Smaackmakers

Portfolio

Panellid Filmfestival en Museum Volkenkunde

HELENDE KRACHT SPECIAL I LIFF. Na een succesvolle samenwerking in 2018 slaan het Leiden International Film Festival en Museum Volkenkunde opnieuw de handen ineen voor een bijzonder programma in het museum! In het kader van Lees verder

Vruchten van verandering

Smaackmakers is samen met andere ‘vernieuwers in de voedselwereld’ uitgenodigd voor een debat in den Haag op 10-10. Na 5G en de Europese verkiezingen onderzoekt Buitenste Binnen op 10 oktober in het Elisabeth Vreedehuis in Lees verder

RVO duurzamer lunchen en cateren

Smaackmakers begeleidt bij RVO sinds vorig jaar een traject voor duurzaam en gezond lunchen en cateren. In een pilot, en een aantal workshops voor verschillende onderdelen van de organisatie krijgt naast een duurzame catering ook Lees verder

Nationaal Sustainability Congres

Smaackmakers is uitgenodigd om advies te geven voor een duurzame en gezonde catering tijdens het National Sustainability Congres  op 7 november. Ook verzorgen we een inhoudelijke sessie over het ”belang” en het “hoe” van duurzame Lees verder

Springtij 2019

Aan Smaackmakers is gevraagd om tijdens dit driedaags evenement het proces te begeleiden en een voorstel te doen voor de nodige stappen naar een duurzamer voedselaanbod op het eiland, én bij Springtij. Daarnaast is Smaackmakers Lees verder

Event PvdA-NOP

Event ‘Van meer naar Beter’ De PvdA-NOP organiseert op zondag middag 13 oktober een “inspiratie Event”. Centraal staat onze toekomst . Smaackmakers is uitgenodigd om als gastsprekr hier een inspirerend verhaal  te houden dat vooral Lees verder

WAUW!dagen – Spreker

Smaackmakers houdt tijdens de duurzaamheidsweek van gemeente Woudenberg een interactieve lezing en zorgt bij alle activiteiten in deze duurzaamheidsweek voor een duurzame catering, waaronder een proeverij, een duurzame maaltijd en kookworkshop voor kinderen. Dit jaar Lees verder

Lezing NEMO

Smaackmakers houdt in NEMO Science Museum een Interactieve workshop over ‘De invloed van je voedselomgeving’ tijdens de tentoonstelling ‘Voedsel van morgen’ . Waarom de voedselomgeving een belangrijke driver for change kan zijn? Hoe we restaurants, cateraars Lees verder

Workshops VHC Jongens

‘De winst van een Toekomstproof Menukaart’. Van trend naar praktijk in 2 delen: over ‘bewustwording van duurzaam eten en hoe je de vertaalslag kunt maken naar je medewerkers en gasten’. En over ‘kennis van producten, Lees verder

Terugblik 2018

Smaackmakers kijkt terug op een jaar met veel impact en samenwerkingen naar een duurzaam voedselsysteem   Lees verder

Quote Upfield

“Bij Upfield werken we op verschillende manieren met Smaackmakers samen. Natascha krijgt het allereerst voor elkaar om de noodzaak van de transitie van dierlijk naar plantaardig op een toegankelijke manier te vertellen. Iedereen is een en al oor. Lees verder

Pilot Radicaal duurzame en circulaire catering

Samen met ABN-AMRO zijn we gekomen tot een geheel ander cateringconcept dat zo circulair mogelijk en zo duurzaam mogelijk is en zich continu ontwikkelt. Het is het eerste bedrijfsrestaurant dat zo ver gaat in het Lees verder

Mentaliteits verandering stakeholders

Interactieve inspiratieworkshop en follow-up voor relevante stakeholders (niet de medewerkers) van de afdeling Margarine & Oliën. Lees verder

Navigator Springtij Food

Voor dit jaarlijks terugkerende 3-daags duurzaamheidsevenement op Terschelling mochten we ook in 2018 voor de derde keer op rij samen met Jan Paul van Soest (de Gemeynt) en Lucas Simons (NewForesight) het Food programma van Springtij Lees verder

Workshops “Monitor Gezonde Voeding”

Voor Paresto (de defensiecateraar) hebben we i.o.v. Foodstep en samen met hen 12 workshops invulling gegeven over het belang van en stappen naar duurzamer en gezonder aanbod. Wij richten ons hierbinnen vooral op de inhoudelijke Lees verder

Advies Patform Voedseltransitie

  Ondersteuning bij de ontwikkeling van het conceptplan voor een consumentenplatform rond de voedseltransitie; strategische partners bepalen en contacten leggen en begeleiding in eerste gesprekken. Lees verder

Aanbesteding “Duurzame, gezonde en circulaire catering”

Voor deze aanbesteding voor alle RWS locaties zijn we vanaf het ontwikkelen van de uitvraag tot aan de implementatie onderdeel van het aanbestedingsteam geweest als externe en adviserende partij. Advies rond het ontwikkelen van de Lees verder

Petitie duurzame en gezonde werklunch

Meedenken en advies rond een oproep aan de cateraar om in gesprek te gaan over het verduurzamen van het aanbod in het bedrijfsrestaurant en op de banquetingmap van het Ministerie. Onderdeel van een langdurige samenwerking Lees verder

Levende les “Duurzaam Voedsel”

  Samen met IkCirculeer ontwikkelden we een Levende Les ‘Duurzaam Voedsel’, als onderdeel van een serie praktijkverhalen van duurzame koplopers, voor een Landelijk VMBO Scholenplatform wat we op verschillende lerarendagen presenteren.     Lees verder

En vele andere opdrachten sinds 2013, zoals in 2018

  • Environment – OECD Workshop – “THE NEW NORMAL: Shaping the decisions, attitudes and behavior to achieve Sustainable Development Goals: An expert dialogue”- Spreker – parijs (4 mei 2018
  • It’s the food my friend – Spreker (als mede-kwartiermaker TransitieCoalitie Voedsel) ‘Duurzaam voedselsysteem: de voedselomgeving van de consument (mei 2018)
  • Debatserie Alles Over Voedsel – Spreker en inleider – De Pletterij Haarlem (23 mei 2018)
  • Future Food Academy The Hague – Jaarevent – Spreker en panellid Seminar (17 mei 2018)
  • Ministerie I&W – Petitie duurzame lunch by default – advies en vervolgtraject begeleiden (maart 2018 – nu)
  • Foodstep – Inhoud en presentatie Workshopserie ‘Monitor duurzaam en gezond assortiment voor catering’ (juni-juli-aug 2018)
  • It’s the Food My Friend – debatserie Rode Hoed – (2018) – vanuit TransitieCoalitie Voedsel meedenken in de programmering en invulling deelthema slotbijeenkomst 12 mei 2018
  • RijksWaterstaat– Advies in uitvraag en aanbestedingstraject Circulaire en duurzame catering voor RWS als pilot voor mogelijke ministeriebrede uitrol (jan. 2018 – nu)
  • ABN AMRO – Adviestraject ‘radicale duurzame en circulaire catering’ – advies in uitvraag, gunningstraject en implementatie voor pilot op regiohoofdkantoor voor mogelijke uitrol (dec 2017 – nu)
  • OneWorld – Consumentenplatform eiwittransitie – Concept en inventarisatie haalbaarheid (mei 2018 – nu)
  • TransitieCoalitie Voedsel – Plenaire bijeenkomst ‘De Consument’ – teamlid inhoudelijke invulling (26 april 2018)
  • International Conference fo Environmental Laureates – Workshop ‘Sustainable Food Systems’ i.s.m. James Lomax- manager United Nations Environment (maart 2018)
  • Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur – Panellid Advies ‘Voedseltransitie: naar een duurzamer voedselsysteem’ (april 2018)
  • Milieu Centraal  – 20 jarig jubileum – Panellid in het millenial panel  (maart 2018)
  • FoodPioneers Network event – Workshop ‘Duurzamer eten en een duurzame menukaart’ (maart 2018)
  • Partcipatietafel Duurzaam Voedsel – Pitch ‘De Voedselomgeving als versneller van de eiwittransitie’ en projectvoorstel (maart 2018)
  • Unilever – Influencers Event – Workshop ‘de noodzaak en kracht van Plant Power!’ (maart 2018)
  • Food Policy – Ledenbijeenkomst – Panellid namens TransitieCoalitie Voedsel (feb. 2018)
  • Eart Charter Network – Vriendenbijeenkomst – Presentatie ‘naar een duurzaam voedselsysteem’ en toekomst proof catering i.s.m. onze cateringpartner (jan 2018)
  • Iona Stichting – Kerst Bijeenkomst – presentatie ‘duurzaam eten’ en catering driegangen future proof menu i.s.m. onze cateringpartner (dec. 2017)
  • Sligro Trend Tour – speeddate ‘De voordelen van duurzamer voedsel en duurzame horeca’ (april 2018)
  • Partcipatietafel Duurzaam Voedsel – Pitch ‘De Voedselomgeving als versneller van de eiwittransitie’ en projectvoorstel (maart 2018)
  • Food Council Metropool Regio Amsterdam – Workshop ‘De consument kan het (niet) alleen’ samen met Veronique Swinkels (directeur BBK/Door Vriendschap Sterker) (januari 2018)