Smaackmakers

Smaackelijk Duurzaam & gezond Almere centrum Fase 2

Almere fase 2.

 Na het pilotproject in 2020/2021 (zie hier) gaat de samenwerking met Gemeente Almere de 2e fase in! In samenwerking met de gemeente en Greendish, gaan we een stap verder in verduurzamen en gezonder maken van het aanbod in Centrum Almere. Deze keer door middel van de campagne Groen & Gezonde Keuze bij vele horecaondernemingen in het centrum. Op naar een steeds duurzamere & gezondere voedselomgeving in Almere!

Een groene en gezonde stad bouwen we samen! Daarom willen Smaackmakers, Greendish en de Gemeente Almere in het project Groen & Gezond Almere samen met horecaondernemers bijdragen aan een gezond en duurzaam voedselaanbod in het centrum van Almere. We zetten in op een menukaart met minder vlees, meer groente en lokale producten. Dat doen we via onze workshops, adviestrajecten en trainingen.

Zo willen we een reductie van CO2 bereiken, terwijl gasttevredenheid hoog blijft en de ondernemers hun marge behouden. Door inzichtelijk te maken wat de voordelen van een gezonder en duurzamer aanbod zijn en voedselaanbieders te ondersteunen in deze transitie, realiseren wij samen een structurele impact op het voedselaanbod en verleiden we de consument tot een duurzame en gezonde keuze, door de omgeving (het aanbod) aan te passen.

Deelnemers Almere fase 2 (foto Jan Dekker)

Wat levert het op voor Gemeente Almere

  • Een kans voor horecaondernemers met een gezonder en duurzamer aanbod
  • Ondersteuning bij de transitie naar een gezonder en duurzamer aanbod
  • Zichtbare en meetbare impact
  • Een verhoogd kennisniveau bij horecaondernemers en hun team
  • Steun voor de horeca om te werken aan hun marge en business case
  • Het goede voorbeeld door en zichtbaarheid creëren voor gemeente Almere en haar koploperbedrijven
  • Een bijdrage aan duurzaamheidsdoelstellingen van ondernemingen en de gemeente
  • Een netwerk van betrokken horecaondernemers

 DE GROENE & GEZONDE KEUZE CAMPAGNE
In juli, augustus en september zijn horecaondernemers benaderd voor deelname aan het project Groen & Gezond Almere. In oktober zijn we gestart met de campagne en de begeleiding van de ondernemers. Zo staan de ondernemers klaar als de Floriade van start gaat op 14 april 2022. Het doel van Groene & Gezonde keuze is om in 2025 de betrokkenheid en tevredenheid van ondernemers, burgers en bezoekers aan Almere te hebben vergroot en stappen gemaakt te hebben naar een toekomstbestendige horeca en catering. Lees hier meer.

kaart van alle deelnemers

Samen werken we aan een lekker, gezonder en duurzamer voedselaanbod in het centrum van Almere, om zo de naam van Almere als Groen & Gezond waar te blijven maken!

 

Deel dit artikel

Andere berichten

groene en gezonde keuze Almere

kijkje in de keuken bij Maarten van La Maison Als onderdeel van de Groene & Gezonde Keuze campagne worden de chefs van het intensieve traject, zij die hebben gekozen om hun volledige menukaart onder de Lees verder

Rapport Duurzame & Gezonde Voedselomgeving

Met de klimaatdoelen van 2030 in het vooruitzicht wordt het thema voedsel steeds belangrijker voor lokale besturen. Denk aan de landelijke gezondheidscrisis door overgewicht, en in het specifiek obesitas en de relatie tot corona. Dit Lees verder

Voedselomgeving van de toekomst: Duurzaam & Gezond

Meer en meer gemeenten en provincies streven ernaar: een omgeving die gezond is voor haar inwoners. Schone lucht, goed water én… een voedselomgeving waarin het mogelijk én makkelijk is om gezond en duurzaam te eten. Lees verder