Smaackmakers

Springtij 2019

Aan Smaackmakers is gevraagd om tijdens dit driedaags evenement het proces te begeleiden en een voorstel te doen voor de nodige stappen naar een duurzamer voedselaanbod op het eiland, én bij Springtij. Daarnaast is Smaackmakers gevraagd om input te leveren voor de communicatie rond de duurzamere en gezondere catering gedurende de drie dagen en voor de crew voorafgaand aan het Forum.Hiervoor zijn eerder dit jaar al een aantal stappen gezet en zullen we het komende jaar gezamenlijk verder werken aan verdere verduurzaming. Voor dit jaar beginnen we met de duurzamere en gezondere menu’s en verkennen we wat passende communicatie kan zijn om ook naar deelnemers (en crew) over te brengen welke afwegingen zijn gemaakt en waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Het doel van de communicatie is: Mensen bewust laten eten en kennis laten nemen van de afwegingen die aan de maaltijden ten grondslag liggen. Dat moet vervolgens weer voer zijn voor een gesprek aan tafel. En het liefst ook voor actie thuis!

Dit 10-jarig jubileum van Springtij heeft als thema ‘Morgen is al lang begonnen’. Het is de meest prominente en invloedrijke ontmoetingsplaats voor iedereen die zich inzet voor een duurzame toekomst van Nederland. Springtij verenigt mensen die echt een verschil kunnen maken in de duurzame transitie. Zoals visionairen, ontwerpers, financiers, ondernemers, beleidsmakers, wetenschappers en studenten. Zij brengen mensen en kennis samen in een inspirerende omgeving van natuur en cultuur. Op deze manier worden er nieuwe samenwerkingsverbanden en oplossingen gecreëerd om een duurzame toekomst te realiseren.

 

Deel dit artikel

Andere berichten

Rapport Duurzame & Gezonde Voedselomgeving

Met de klimaatdoelen van 2030 in het vooruitzicht wordt het thema voedsel steeds belangrijker voor lokale besturen. Denk aan de landelijke gezondheidscrisis door overgewicht, en in het specifiek obesitas en de relatie tot corona. Dit Lees verder

Voedselomgeving van de toekomst: Duurzaam & Gezond

Meer en meer gemeenten en provincies streven ernaar: een omgeving die gezond is voor haar inwoners. Schone lucht, goed water én… een voedselomgeving waarin het mogelijk én makkelijk is om gezond en duurzaam te eten. Lees verder

Een corona-proof (bedrijfs)restaurant! 11 tips

Een blog, speciaal voor diegene die hun hoofd breken over hoe we omgaan met de werklunch, als we straks weer naar kantoor gaan. Hoe zorgen we ervoor dat ons bedrijfsrestaurants of onze kantine straks Coronaproof is? Lees verder