Smaackmakers in de media
We zijn best een beetje trots op alle aandacht die we de afgelopen jaren hadden in de media. En vooral: blij! Want dat draagt keer op keer bij aan de impact die we willen maken met onze missie: “Smaackmakers draait de default om: duurzaam en gezond aanbod de standaard, in plaats van de uitzondering!”. Waar we zoal te zien waren:
- Welke trends in Catering kunnen we in 2022 verwachten. “Vegan is Hip en niet meer Geitenwollen sokken”. Lees hier het interview met Natascha Kooiman van Smaackmakers in FACTO van 5 januari 2022.
- Positieve reacties op duurzame catering in Bergen. Lees het interview met René Sturing, facilitair manager.
- Gezond Verstand ; eerste van een reeks video’s op instagram door R’damse Nieuwe over ‘hoe Rotterdam eet, beweegt en zorgt voor zijn of haar fysieke én mentale gezondheid’.
- Albron verleidt klant met circulair concept. ABN AMRO zocht partners voor een pilot met een ‘radicaal duurzaam & circulair cateringconcept’ voor het vernieuwde kantoor in Amersfoort. Albron heeft deze vraag, in nauwe samenwerking met ABN AMRO en Smaackmakers vertaald naar het concept Greenfields. Een dynamisch, innovatief cateringconcept met een positieve ecologische én sociale impact over de volledige keten.
- De gemeente Almere gaat voor een duurzaam en gezond voedselaanbod en heeft voor dit project de expertise en ervaring van Smaackmakers ingezet. Het centrum moet zo een voorbeeld worden voor andere steden én de eigen stad. De ambitie is om de consument, de werknemer en bezoeker te verleiden tot het maken van een duurzame en gezonde keuze.
- Artikel in het RVO magazine ‘de Mo Break’ ;’De Voedselomgeving’ op werk én thuis
- Report ’10 things in our food environment that scream for change’. Productie i.s.m. Internationale changemaker ‘The Planet Calls’
- Stichting DOEN wil naar 60% vega in het menu. In P+ Special ‘Van spek naar bonen’ , vertelt Natascha Kooiman hoe de overheid kan bijdragen aan de transitie naar minder dierlijk in onze consumptie en productie.
- Bijdrage aan dialoog op Dinsdag van Earth Charter: “SDGs 2 en 12 Beyond Corona: Van individu naar collectief naar stiekem weer een beetje terug” (juni 2020)
- Jurylid van de Duurzame Jonge 100 (DJ100) (2020)
- Te gast in de “Rebuilding a more sustainable world” Podcast van The Planet Calls (2020)
- Op Wereldvoedseldag te gast bij Ask Me Anything (BNR Nieuwsradio) (2019)
- Krantenartikel over een lezing van Smaackmakers in De Noordoostpolder (2019)
- Video “Wat staat er in 2050 op het menu” (AT5) (2019)
- Artikel “Een droomdefault om je vingers bij af te likken: een nieuwe standaard voor onze voedselomgeving”, in het boek Goed Gevoed van Diagnose voeding & gezondheid
- Interview over lezing bij WAUW! duurzaamheidsdagen, in de Woudenberger
- Natascha Kooiman in de Food100 2017, Food100 2018, Food100 2019
- ELLE benoemde Natascha Kooiman in de “Top 30 Wereldverbeteraars van Eigen Bodem” (2019)
- Blog “Connectie maken met je publiek” bij Great Communicators (2019)
- In de uitzending “De Klimaatspagaat” van Hollandse Zaken (Omroep MAX) (2019)
- In de uitzending bij Na Het Nieuws (NPO 1) (2019)
- VIVA400 benoemde Natascha Kooiman 2x als ‘jonge vrouw met invloed’
- Publicatie in Magazine NPM Capital #08. Toekomst “Iedereen aan de vegetarische biefstuk” (pag 15-17)
- Natascha Kooiman in de Duurzame Jonge 100 2014, Duurzame Jonge 100 2016, Duurzame Jonge 100 2017
- Videoportret door Bedrock Magazine: Het online magazine voor een bewuste en gezonde levensstijl (2016)
- “How your burger choice can make the change” bij TEDxYouth@Maastricht (2015)