Smaackmakers

Lezing NEMO ‘De invloed van je voedselomgeving’

Interactieve workshop onder leiding van Natascha Kooiman, oprichter Smaackmakers.

21 augustus NEMO Science Museum

tijdens de tentoonstelling ‘Voedsel van morgen’

We eten teveel, te vaak, te ongezond. 50% van de Nederlanders heeft overgewicht. En we kiezen op de een of andere manier vooral voor die producten die ongezond zijn en een hoge milieu-impact hebben, namelijk de dierlijke producten. Maar is dat zo gek? Kijk maar eens om je heen: we worden continu genudged richting ongezond en onduurzaam. Loop maar eens van Amsterdam Centraal Station naar de Dam en kijk wat je tegenkomt aan aanbod. Heel veel van precies die dingen die we minder zouden moeten eten.
Waarom de voedselomgeving een belangrijke driver for change kan zijn? Hoe we restaurants, cateraars en supermarkten zo ver krijgen dat zij met hun assortiment en marketing de consument stimuleren om duurzamer en gezonder te eten? En wat jouw buurt of jij zelf misschien zelfs kan doen? Daar gaat deze interactieve workshop over!

Deel dit artikel

Andere berichten

Connectie is Key

Opleiding ‘spreken met impact’ bij great Communicators: Trainer Joni Bais: “Over je publiek heen kijken zodat je niet wordt gevangen door ogen en spontaan alles vergeet wat je wilde zeggen. Nog één keer snel je Lees verder

A dietary shift

as a leverage towards Sustainable Food Systems  #Plantpower on the agenda! This weekend the Science-Policy-Business Forum on the Environment took place. This was linked to the United Nations Environment Assembly 2019 . And for the Lees verder

What is our challenge?

From feeding 9 billion people to nourishing people & planet.  This weekend the Science-Policy-Business Forum on the Environment took place. This was linked to the United Nations Environment Assembly 2019 . And for the first Lees verder