Samen met Gemeente Bergen werken we aan de aanbesteding van een nieuw cateringcontract. We doen de inhoudelijke begeleiding om in de uitvraag (aanbesteding) naar de markt duurzaam, gezond en circulair zoveel mogelijk centraal te stellen.
Het traject begint met gezamenlijke visievorming over wat ‘Circulaire Catering’ inhoudt voor de gemeente Bergen. Vervolgens begeleiden we in de keuze voor de procedure en vooral inhoudelijke aspecten zoals beoordelingscriteria, randvoorwaarden en KPI’s. Hierbij gaan we uitgebreid in op de relevante aspecten van een uitvraag zoals de opdrachtgever-opdrachtnemer-verhouding, maar ook een definitie van specifiek ‘duurzaam aanbod’ en hoe aan te sluiten bij landelijke doelstellingen op verschillende elementen zoals de eiwittransitie, voedselverspilling, lokaal en meer. Daarnaast doen we een marktinventarisatie en aanbevelingen voor de pre-selectie van partijen die qua visie goed aansluiten.
En ben je benieuwd wat dit heeft opgeleverd? Kijk dan hier
Duurzamere facilitaire dienstverlening zorgt voor positieve impact. Maar op welk vlak is nu de meeste winst te behalen, in termen van klimaatimpact én gezondheid? Juist: catering. Tijdens de Circulaire Beurs van de Rijksoverheid op 10 Lees verder
Afgelopen jaar heeft Smaackmakers Compass Group mogen adviseren in het formuleren van een visie, missie, doelen en maatregelen om te komen tot plantaardiger cateringaanbod. Ons ideaal. Want het begint bij het neerzetten van een hele Lees verder
Trends in catering 2022: “Plantaardig wordt het nieuwe normaal” Interview met Natascha Kooiman in Nieuwsbrief FACTO van 5 januari 2022: Welke trends op het gebied van (bedrijfs)catering kunnen we voor het komende jaar verwachten? Met Lees verder