Smaackmakers

Aanbesteding circulaire catering

Samen met Gemeente Bergen werken we aan de aanbesteding van een nieuw cateringcontract. We doen de inhoudelijke begeleiding om in de uitvraag (aanbesteding) naar de markt duurzaam, gezond en circulair zoveel mogelijk centraal te stellen.

Het traject begint met gezamenlijke visievorming over wat ‘Circulaire Catering’ inhoudt voor de gemeente Bergen. Vervolgens begeleiden we in de keuze voor de procedure en vooral inhoudelijke aspecten zoals beoordelingscriteria, randvoorwaarden en KPI’s. Hierbij gaan we uitgebreid in op de relevante aspecten van een uitvraag zoals de opdrachtgever-opdrachtnemer-verhouding, maar ook een definitie van specifiek ‘duurzaam aanbod’ en hoe aan te sluiten bij landelijke doelstellingen op verschillende elementen zoals de eiwittransitie, voedselverspilling, lokaal en meer. Daarnaast doen we een marktinventarisatie en aanbevelingen voor de pre-selectie van partijen die qua visie goed aansluiten.

Deel dit artikel

Andere berichten

Een corona-proof (bedrijfs)restaurant! 11 tips

Een blog, speciaal voor diegene die hun hoofd breken over hoe we omgaan met de werklunch, als we straks weer naar kantoor gaan. Hoe zorgen we ervoor dat ons bedrijfsrestaurants of onze kantine straks Coronaproof is? Lees verder

10 things that scream for food environment change!

We are stuck. At least when it comes to our food system. I hear you ask: “Why? I can buy anything I want, at any moment I want it, on every corner that I pass Lees verder

De Trends qua ……catering(?!) voor 2020. Juist nu!

En zo zitten we opeens massaal thuis… Wat een vreemde situatie waar we met zijn allen in terecht gekomen zijn de afgelopen weken. Horecagelegenheden en bedrijfsrestaurants zijn gesloten. En een verandering lijkt er op de Lees verder