Smaackmakers

Aanbesteding circulaire catering

Samen met Gemeente Bergen werken we aan de aanbesteding van een nieuw cateringcontract. We doen de inhoudelijke begeleiding om in de uitvraag (aanbesteding) naar de markt duurzaam, gezond en circulair zoveel mogelijk centraal te stellen.

Het traject begint met gezamenlijke visievorming over wat ‘Circulaire Catering’ inhoudt voor de gemeente Bergen. Vervolgens begeleiden we in de keuze voor de procedure en vooral inhoudelijke aspecten zoals beoordelingscriteria, randvoorwaarden en KPI’s. Hierbij gaan we uitgebreid in op de relevante aspecten van een uitvraag zoals de opdrachtgever-opdrachtnemer-verhouding, maar ook een definitie van specifiek ‘duurzaam aanbod’ en hoe aan te sluiten bij landelijke doelstellingen op verschillende elementen zoals de eiwittransitie, voedselverspilling, lokaal en meer. Daarnaast doen we een marktinventarisatie en aanbevelingen voor de pre-selectie van partijen die qua visie goed aansluiten.

Deel dit artikel

Andere berichten

Rapport Duurzame & Gezonde Voedselomgeving

Met de klimaatdoelen van 2030 in het vooruitzicht wordt het thema voedsel steeds belangrijker voor lokale besturen. Denk aan de landelijke gezondheidscrisis door overgewicht, en in het specifiek obesitas en de relatie tot corona. Dit Lees verder

Voedselomgeving van de toekomst: Duurzaam & Gezond

Meer en meer gemeenten en provincies streven ernaar: een omgeving die gezond is voor haar inwoners. Schone lucht, goed water én… een voedselomgeving waarin het mogelijk én makkelijk is om gezond en duurzaam te eten. Lees verder

Een corona-proof (bedrijfs)restaurant! 11 tips

Een blog, speciaal voor diegene die hun hoofd breken over hoe we omgaan met de werklunch, als we straks weer naar kantoor gaan. Hoe zorgen we ervoor dat ons bedrijfsrestaurants of onze kantine straks Coronaproof is? Lees verder