Smaackmakers

“Sustainable food environment campaign”

Samen met ‘The Planet Calls’ brengen we het belang van een duurzame voedselomgeving en voedselsystemen onder de aandacht bij een breed publiek op Europees niveau. Op basis van de inhoud die wij aanleverden is een campagne met 4 onderdelen gevormd.

  1.  Tijdens onze gast-episode “How can we improve our food system” in de podcast “Rebuilding a More Sustainable World” gaan we het gesprek aan over het belang van verandering naar een duurzame en gezonde voedselomgeving.
  2.  Welke belangrijke voedsellocaties in je leefomgeving om verandering schreeuwen, wordt inzichtelijk gemaakt met het rapport ”10 things that scream for food environment change in your city or town”.
  3. Oproep aan eenieder om zelf een changemaker te worden via een petitie-tool om de noodzaak voor ‘jouw voedselomgeving verduurzamen’ bij de lokale autoriteiten onder de aandacht te brengen.
  4. Een video met de oproep ‘to rethink the way we eat and produce our food’.
Deel dit artikel

Andere berichten

Vegan is “Hip” en niet meer Geitenwollen Sokken

Trends in catering 2022: “Plantaardig wordt het nieuwe normaal” Interview met Natascha Kooiman in Nieuwsbrief FACTO van 5 januari 2022: Welke trends op het gebied van (bedrijfs)catering kunnen we voor het komende jaar verwachten?   Met Lees verder

Groene en Gezonde keuze Almere 2

een kijkje in de keuken bij Jeffrey van Domino’s. Sinds oktober 2021 loopt de campagne Groene & Gezonde Keuze Almere, waarin de gemeente Almere samen met Greendish, Smaackmakers en horecaondernemers werkt aan het verduurzamen en Lees verder

groene en gezonde keuze Almere

kijkje in de keuken bij Maarten van La Maison Als onderdeel van de Groene & Gezonde Keuze campagne worden de chefs van het intensieve traject, zij die hebben gekozen om hun volledige menukaart onder de Lees verder