Smaackmakers

“Sustainable food environment campaign”

Samen met ‘The Planet Calls’ brengen we het belang van een duurzame voedselomgeving en voedselsystemen onder de aandacht bij een breed publiek op Europees niveau. Op basis van de inhoud die wij aanleverden is een campagne met 4 onderdelen gevormd.

  1.  Tijdens onze gast-episode “How can we improve our food system” in de podcast “Rebuilding a More Sustainable World” gaan we het gesprek aan over het belang van verandering naar een duurzame en gezonde voedselomgeving.
  2.  Welke belangrijke voedsellocaties in je leefomgeving om verandering schreeuwen, wordt inzichtelijk gemaakt met het rapport ”10 things that scream for food environment change in your city or town”.
  3. Oproep aan eenieder om zelf een changemaker te worden via een petitie-tool om de noodzaak voor ‘jouw voedselomgeving verduurzamen’ bij de lokale autoriteiten onder de aandacht te brengen.
  4. Een video met de oproep ‘to rethink the way we eat and produce our food’.
Deel dit artikel

Andere berichten

Rapport Duurzame & Gezonde Voedselomgeving

Met de klimaatdoelen van 2030 in het vooruitzicht wordt het thema voedsel steeds belangrijker voor lokale besturen. Denk aan de landelijke gezondheidscrisis door overgewicht, en in het specifiek obesitas en de relatie tot corona. Dit Lees verder

Voedselomgeving van de toekomst: Duurzaam & Gezond

Meer en meer gemeenten en provincies streven ernaar: een omgeving die gezond is voor haar inwoners. Schone lucht, goed water én… een voedselomgeving waarin het mogelijk én makkelijk is om gezond en duurzaam te eten. Lees verder

Een corona-proof (bedrijfs)restaurant! 11 tips

Een blog, speciaal voor diegene die hun hoofd breken over hoe we omgaan met de werklunch, als we straks weer naar kantoor gaan. Hoe zorgen we ervoor dat ons bedrijfsrestaurants of onze kantine straks Coronaproof is? Lees verder