Smaackmakers

Wat we doen

Smaackmakers werkt vol passie aan verduurzaming van ons voedselsysteem en eetpatroon. Dat doen we door met onze diensten de visie op voedsel en specifiek op de rol van catering binnen organisaties te veranderen. Een visie die laat zien dat verduurzaming gepaard gaat met winst op vele vlakken. Onze diensten helpen organisaties met ambities op het gebied van verduurzaming verder.

Of het nu gaat om bedrijven, food en non-food, cateraars, horeca, gemeenten of andere overheids- en onderwijsinstellingen, we helpen hen de potentiële meerwaarde van duurzamere en gezondere catering te verzilveren. Dat doen we met inspireren, adviseren en begeleiden Zo dragen we bij aan het behalen van MVO-doelstellingen, gezondere medewerkers en een lagere impact op de aarde.

Bekijk hieronder ons dienstenaanbod.

Smaackmakers Incorporated

Smaackmakers biedt advies, tools en begeleiding binnen het gehele traject van verduurzaming van de catering of de menukaart. We scannen het bestaande aanbod en de leveranciers, geven advies over de te nemen stappen waarbij we de voordelen van verandering inzichtelijk maken, ondersteunen bij de implementatie, en we ontwikkelen tools & concepten voor aansprekende interne en externe communicatie en educatie binnen het bedrijf of de instelling.

Lees verder

Trendtour

Future Proof Food Trendtour   Spring met ons op de fiets in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam of Utrecht voor de Future Proof Food Trendtour en laat je meenemen in de trends en ontwikkelingen in duurzaamheid

Lees verder

Lezingen & Educatie

We worden regelmatig uitgenodigd om lezingen te verzorgen over duurzaamheid in relatie tot ons voedselsysteem of de circulaire economie, of deel te nemen aan discussie- of expertpanels of brainstormsessies waarin onze visie op een duurzamer voedselsysteem wordt gevraagd. Ook werken we graag mee aan educatieve projecten op dit vlak en geven we colleges voor hogescholen en universiteiten.

Lees verder

Workshops & Trainingen

Aan de hand van scherpe, interactieve & positieve workshops en trainingen op maat laten we management en/of (uitvoerende) medewerkers het belang van duurzaamheid zien én proeven. We laten zien wat de meerwaarde van catering kan zijn voor verduurzamingsambities en de medewerkers zelf. Zo bieden we workshops die zorgen voor een mentaliteitsverandering bij medewerkers, maar ook hele praktische workshops over wat duurzaam en gezond eten is, waarom het belangrijk is en hoe het bestaande aanbod kan worden verbeterd en ingezet om (bedrijfs)doelen te halen. Zónder dat dat extra kosten betekent. Gordels vast, servet om!

Lees verder

Lobby

Smaackmakers streeft naar actieve deelname in politieke en maatschappelijke debatten. We zijn o.a. lid van de adviesraad van het VN programma Sustainable Food Systems, lid van de Nederlandse divisie van de World Footprint Network, partner

Lees verder