Smaackmakers

Blog

A dietary shift

A dietary shift

as a leverage towards Sustainable Food Systems  #Plantpower on the agenda! This weekend the Science-Policy-Business Forum on the Environment took place. This was linked to the United Nations Environment Assembly 2019 . And for the Lees verder

What is our challenge?

What is our challenge?

From feeding 9 billion people to nourishing people & planet.  This weekend the Science-Policy-Business Forum on the Environment took place. This was linked to the United Nations Environment Assembly 2019 . And for the first Lees verder

A sneakpeak

A sneakpeak

into the Science Policy Business Forum on the Environment 2019   Yesterday (9th of march) was the start of the United Nations #SciencePolicyBusiness Forum on Environment. The first event of UNEA (United Nations Environment Assembly) Lees verder

Workshop Costa Rica

Workshop Costa Rica

Together with the Costa Rican Ministry of Agriculture and Livestock, IFOAM and Hivos, Smaackmakers is organising the first workshop of the Flagship Programme ‘Sustainable Gastronomy as a leverage for Sustainable Food Systems’. This multi-stakeholder learning Lees verder

Advies en implementatie

Advies en implementatie

Pilot Radicaal duurzame en circulaire catering.     Samen met ABN Amro zijn we gekomen tot een geheel ander cateringconcept dat zo circulair mogelijk en zo duurzaam mogelijk is en zich continu ontwikkelt. Het is Lees verder

Waarom meer lef nodig is in ons landbouwbeleid

Waarom meer lef nodig is in ons landbouwbeleid

Tijdens het symposium ter ere van het 10 jarig jubileum, op 2 oktober, van de Werkgroep Voetafdruk Nederland, de Nederlandse afgevaardigde van het World Footprint Network, presenteerde Hans Meek zijn nieuwe boek Ecologica. Mij werd Lees verder

RVO Dag van de duurzaamheid

RVO Dag van de duurzaamheid

  RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) maakt slagen met haar catering: gezond, duurzaam en zero-waste   Duurzaam en gezond eten. Qua aandacht kan je er bijna niet meer omheen. Niet alleen in de media, maar ook Lees verder

Tips voor een duurzaam kerstmenu

Tips voor een duurzaam kerstmenu

Onderstaande blog is geplaatst op Oneworld (link: https://www.oneworld.nl/food/tips-voor-een-duurzaam-kerstmenu) De kerstmenu-heisa is weer losgebarsten en daarmee rijst de vraag: hoe kan ik de borrel, het diner en het nagerecht zo duurzaam mogelijk samenstellen? De Smaackmakers helpen Lees verder

Interview met FoodRebel Natascha Kooiman: “We gaan meer doén”

Interview met FoodRebel Natascha Kooiman: “We gaan meer doén”

Lees hier het interview dat Natascha Kooiman gaf in gesprek met Voor de Wereld van Morgen met een terugblik en een vooruitblik op trends en verwachtingen voor de toekomst: https://www.voordewereldvanmorgen.nl/duurzame-blogs/interview-met-foodrebel-natascha-kooiman-we-gaan-in-2016-minder-schreeuwen-en-meer Lees verder

Verslag Voedsel Anders Congres 2016

Verslag Voedsel Anders Congres 2016

  Dat er interesse is voor hoe onze eetcultuur een bijdrage kan leveren aan een transitie naar een duurzamer voedselsysteem bleek wel aan het aantal aanwezigen. Nadat we zo’n 25 extra stoelen hadden verzameld, gingen Lees verder