Smaackmakers

Vruchten van verandering

Smaackmakers is samen met andere ‘vernieuwers in de voedselwereld’ uitgenodigd voor een debat in den Haag op 10-10.

Na 5G en de Europese verkiezingen onderzoekt Buitenste Binnen op 10 oktober in het Elisabeth Vreedehuis in Den Haag het voedselsysteem onder leiding van Ignaz Anderson.

Van mondiale antwoorden via nationale en regionale oplossingen naar lokale initiatieven. Smaackmakers  duikt samen met Niels Dijkman (Soil&More), Sjef Staps (Louis Bolk instituut), Liane Lankreijer/Frans van der Steen/Frans de Vries (lokaal Den Haag) in de (systeem)wereld van ons voedsel. Smaackmakers zal hier het ‘nationale niveau’ van ons voedselsysteem belichten.

De afgelopen zomer kon u er niet omheen. Terwijl de supermarkten de zomervruchten in de aanbieding gooiden, werden de Amazone branden breed uitgemeten in de media. De in monocultuur gekweekte banaan bleek ongeneeslijk ziek en in Nederland stelden de stikstofeisen paal en perk aan de hoeveelheid dieren die een boer mag bezitten. En wat blijkt nu, na weer een warme zomer is meer grondwater opgepompt dan ooit tevoren. Wat hebben al deze berichten met elkaar gemeen? Zij hangen allen samen met ons voedselvraagstuk.

Wat als we de werkelijke kosten doorberekenen in het eten dat wij kopen? Is biologisch eten duur, of is ‘normaal’ voedsel juist te goedkoop? Zijn er alternatieven voor de huidige route van grond tot mond? Zo dat boer en consument meer verbonden zijn en beiden een écht eerlijke prijs krijgen en betalen? Deze en andere vragen zijn daar samen met het publiek belicht.

Deel dit artikel

Andere berichten

Rapport Duurzame & Gezonde Voedselomgeving

Met de klimaatdoelen van 2030 in het vooruitzicht wordt het thema voedsel steeds belangrijker voor lokale besturen. Denk aan de landelijke gezondheidscrisis door overgewicht, en in het specifiek obesitas en de relatie tot corona. Dit Lees verder

Voedselomgeving van de toekomst: Duurzaam & Gezond

Meer en meer gemeenten en provincies streven ernaar: een omgeving die gezond is voor haar inwoners. Schone lucht, goed water én… een voedselomgeving waarin het mogelijk én makkelijk is om gezond en duurzaam te eten. Lees verder

Een corona-proof (bedrijfs)restaurant! 11 tips

Een blog, speciaal voor diegene die hun hoofd breken over hoe we omgaan met de werklunch, als we straks weer naar kantoor gaan. Hoe zorgen we ervoor dat ons bedrijfsrestaurants of onze kantine straks Coronaproof is? Lees verder