Smaackmakers

Vruchten van verandering

Smaackmakers is samen met andere ‘vernieuwers in de voedselwereld’ uitgenodigd voor een debat in den Haag op 10-10.

Na 5G en de Europese verkiezingen onderzoekt Buitenste Binnen op 10 oktober in het Elisabeth Vreedehuis in Den Haag het voedselsysteem onder leiding van Ignaz Anderson.

Van mondiale antwoorden via nationale en regionale oplossingen naar lokale initiatieven. Smaackmakers  duikt samen met Niels Dijkman (Soil&More), Sjef Staps (Louis Bolk instituut), Liane Lankreijer/Frans van der Steen/Frans de Vries (lokaal Den Haag) in de (systeem)wereld van ons voedsel. Smaackmakers zal hier het ‘nationale niveau’ van ons voedselsysteem belichten.

De afgelopen zomer kon u er niet omheen. Terwijl de supermarkten de zomervruchten in de aanbieding gooiden, werden de Amazone branden breed uitgemeten in de media. De in monocultuur gekweekte banaan bleek ongeneeslijk ziek en in Nederland stelden de stikstofeisen paal en perk aan de hoeveelheid dieren die een boer mag bezitten. En wat blijkt nu, na weer een warme zomer is meer grondwater opgepompt dan ooit tevoren. Wat hebben al deze berichten met elkaar gemeen? Zij hangen allen samen met ons voedselvraagstuk.

Wat als we de werkelijke kosten doorberekenen in het eten dat wij kopen? Is biologisch eten duur, of is ‘normaal’ voedsel juist te goedkoop? Zijn er alternatieven voor de huidige route van grond tot mond? Zo dat boer en consument meer verbonden zijn en beiden een écht eerlijke prijs krijgen en betalen? Deze en andere vragen zijn daar samen met het publiek belicht.

Deel dit artikel

Andere berichten

Een corona-proof (bedrijfs)restaurant! 11 tips

Een blog, speciaal voor diegene die hun hoofd breken over hoe we omgaan met de werklunch, als we straks weer naar kantoor gaan. Hoe zorgen we ervoor dat ons bedrijfsrestaurants of onze kantine straks Coronaproof is? Lees verder

10 things that scream for food environment change!

We are stuck. At least when it comes to our food system. I hear you ask: “Why? I can buy anything I want, at any moment I want it, on every corner that I pass Lees verder

De Trends qua ……catering(?!) voor 2020. Juist nu!

En zo zitten we opeens massaal thuis… Wat een vreemde situatie waar we met zijn allen in terecht gekomen zijn de afgelopen weken. Horecagelegenheden en bedrijfsrestaurants zijn gesloten. En een verandering lijkt er op de Lees verder