Smaackmakers

Vruchten van verandering

Smaackmakers is samen met andere ‘vernieuwers in de voedselwereld’ uitgenodigd voor een debat in den Haag op 10-10.

Na 5G en de Europese verkiezingen onderzoekt Buitenste Binnen op 10 oktober in het Elisabeth Vreedehuis in Den Haag het voedselsysteem onder leiding van Ignaz Anderson.

Van mondiale antwoorden via nationale en regionale oplossingen naar lokale initiatieven. Smaackmakers  duikt samen met Niels Dijkman (Soil&More), Sjef Staps (Louis Bolk instituut), Liane Lankreijer/Frans van der Steen/Frans de Vries (lokaal Den Haag) in de (systeem)wereld van ons voedsel. Smaackmakers zal hier het ‘nationale niveau’ van ons voedselsysteem belichten.

De afgelopen zomer kon u er niet omheen. Terwijl de supermarkten de zomervruchten in de aanbieding gooiden, werden de Amazone branden breed uitgemeten in de media. De in monocultuur gekweekte banaan bleek ongeneeslijk ziek en in Nederland stelden de stikstofeisen paal en perk aan de hoeveelheid dieren die een boer mag bezitten. En wat blijkt nu, na weer een warme zomer is meer grondwater opgepompt dan ooit tevoren. Wat hebben al deze berichten met elkaar gemeen? Zij hangen allen samen met ons voedselvraagstuk.

Wat als we de werkelijke kosten doorberekenen in het eten dat wij kopen? Is biologisch eten duur, of is ‘normaal’ voedsel juist te goedkoop? Zijn er alternatieven voor de huidige route van grond tot mond? Zo dat boer en consument meer verbonden zijn en beiden een écht eerlijke prijs krijgen en betalen? Deze en andere vragen zijn daar samen met het publiek belicht.

Deel dit artikel

Andere berichten

Overheid ziet winst in duurzame en gezonde catering

Duurzamere facilitaire dienstverlening zorgt voor positieve impact. Maar op welk vlak is nu de meeste winst te behalen, in termen van klimaatimpact én gezondheid? Juist: catering. Tijdens de Circulaire Beurs van de Rijksoverheid op 10 Lees verder

Compass Grop toont lef in haar ambities

Afgelopen jaar heeft Smaackmakers Compass Group mogen adviseren in het formuleren van een visie, missie, doelen en maatregelen om te komen tot plantaardiger cateringaanbod. Ons ideaal. Want het begint bij het neerzetten van een hele Lees verder

Vegan is “Hip” en niet meer Geitenwollen Sokken

Trends in catering 2022: “Plantaardig wordt het nieuwe normaal” Interview met Natascha Kooiman in Nieuwsbrief FACTO van 5 januari 2022: Welke trends op het gebied van (bedrijfs)catering kunnen we voor het komende jaar verwachten?   Met Lees verder