Smaackmakers

Event PvdA-NOP

Event ‘Van meer naar Beter’

De PvdA-NOP organiseert op zondag middag 13 oktober een “inspiratie Event”. Centraal staat onze toekomst . Smaackmakers is uitgenodigd om als gastsprekr hier een inspirerend verhaal  te houden dat vooral ook jongeren aanspreekt. Lees hieronder het hele programma.

Met het event  “Van Meer Naar Beter” zetten zij de duurzame ontwikkel doelen (“global goals”) van de VN deze middag centraal. Over o.a. klimaat, onderwijs, voedsel. Met bijzondere (jonge) sprekers uit en van buiten Noordoostpolder. Dit met muziek verzorgd door poldertalenten.
Het gaat over de wereld van morgen. Over de bijdrage van inwoners en gemeenten om een goed leven voor iedereen op aarde te realiseren.
• 14.00 : Inloop.
• 14.15: Welkom door Lianne Mulder, burgerraadslid/voorzitter PvdA-NOP
• 14.30: Rien van der Velde (fractievoorzitter PvdA-NOP) over wat zijn VN- ontwikkeldoelen en wat betekenen deze voor ons!
• 14.45: Lucelle Deneer (leerkracht en landelijk bekend) over het onderwijs van morgen!
• 15.00 Wouter van Dusschoten (kapsalon “Vive La Fete” Emmeloord): hoe is het om als jongere te wonen en te werken in Noordoostpolder.
• 15.15: Pauze
• 15.30: Twee leerlingen van het Zuyderzee lyceum: Maud Noordhuis en Vera Ton, over hoe kijken jongeren naar duurzaamheid en klimaatverandering.
• 15.45: Natascha Kooiman. Is ‘duurzaamheidsrebel’ en mede oprichter van de Social Enterprise “Smaackmakers”.
• 16.30: Rapper Valentijn en DJ Paco.
• 17.00: Slotverklaring voor de gemeente van morgen: “Van Meer naar Beter”

Deel dit artikel

Andere berichten

Rapport Duurzame & Gezonde Voedselomgeving

Met de klimaatdoelen van 2030 in het vooruitzicht wordt het thema voedsel steeds belangrijker voor lokale besturen. Denk aan de landelijke gezondheidscrisis door overgewicht, en in het specifiek obesitas en de relatie tot corona. Dit Lees verder

Voedselomgeving van de toekomst: Duurzaam & Gezond

Meer en meer gemeenten en provincies streven ernaar: een omgeving die gezond is voor haar inwoners. Schone lucht, goed water én… een voedselomgeving waarin het mogelijk én makkelijk is om gezond en duurzaam te eten. Lees verder

Een corona-proof (bedrijfs)restaurant! 11 tips

Een blog, speciaal voor diegene die hun hoofd breken over hoe we omgaan met de werklunch, als we straks weer naar kantoor gaan. Hoe zorgen we ervoor dat ons bedrijfsrestaurants of onze kantine straks Coronaproof is? Lees verder