Smaackmakers

Smaackmakers Incorporated

Smaackmakers Incorporated is ons traject van catering- en horecaverduurzaming waarmee we organisaties, (horeca)ondernemers, cateraars, congrescentra en overheids- en onderwijsinstellingen naar een lagere foodprint begeleiden. Uitgebreid onderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van een overzichtelijk 10-stappenplan aan de hand waarvan we de nodige stappen óf het gehele verduurzamingstraject begeleiden: van het creëren van draagvlak onder management en medewerkers en het organiseren van (kook)workshops en proeverijen voor keukenpersoneel tot een scan van het huidige aanbod of de menukaart en helder en concreet advies om de impact hiervan te verlagen. Het resultaat? Een inspirerend en gezond aanbod met Future Proof Food!

Een aantal belangrijke stappen in dit traject zijn:

  • Draagvlak creëren bij de opdrachtgever, waaronder management, (keuken)personeel, & medewerkers, zodat het nut en de voordelen van de investering helder zijn
  • Kennis, vaardigheden, tips en tools bieden aan de medewerkers (en gasten) zodat ze verduurzaming in praktijk kunnen brengen, met onze workshops & trainingen
  • Een menukaart- of aanbodscan met concreet advies over te nemen stappen voor verduurzaming van het assortiment, presentatie & communicatie
  • Begeleiding in het traject van aanpassing van het assortiment
  • Communicatieadvies, om gasten en/of werknemers te informeren, betrekken en enthousiasmeren

Meer inspiratie? Klik hier voor onze Trendtour!

Menukaart scan

Met alle ontwikkelingen en tegenstrijdige berichten over wat nu wel en niet duurzaam is, lijkt een aantrekkelijk en duurzaam menu misschien ingewikkeld of amper haalbaar. Met deze menukaart- of aanbodscan is het voor iedere menukaart, van ieder restaurant of bedrijfsrestaurant haalbaar om al met kleine aanpassingen, grote verschillen te maken!

De menukaart scan helpt om inzicht te krijgen in waar de grootste winst te behalen valt naar een duurzamer en gezonder aanbod én hoe je dat kan doen. Direct. Ook met je bestaande leveranciers of binnen bestaande contracten. Zo zorgen we ervoor dat díé veranderingen met de meeste impact haalbaar worden.

Onze werkwijze:

  1. We bekijken de menukaart, banquetingmap of het aanbod;
  2. Analyse o.b.v. de 8 Future Proof Food Principes;
  3. Adviesgesprek;
  4. Je ontvangt gratis ons e-book over de 8 principes, mét smaackelijke inspiratie;
  5. Extra: inzicht in de CO2 uitstoot van de menukaart;
  6. Extra: analyse van de presentatie, de routing en pricing.

contact

Wil jij weten wat duurzamere catering voor jouw organisatie kan opleveren en aan de slag met jouw duurzaamheidsambities? Neem dan contact met ons op voor een afspraak, we denken graag met je mee!