Smaackmakers werkt vol passie aan verduurzaming van ons voedselsysteem en eetpatroon door de visie op food en specifiek op catering te veranderen. Smaackmakers inspireert en begeleidt cateraars, horeca, food en non-food bedrijven, overheids- en onderwijsinstellingen naar duurzamere én gezondere catering: dat betekent een lagere ‘foodprint’, oftewel minder impact op de aarde. Een andere visie op de rol van catering binnen organisaties maakt daar een belangrijk onderdeel van uit.
We stellen ons graag aan je voor. Vanuit een sterke betrokkenheid bij onze aarde, zetten wij ons vol passie in voor het verkleinen van de ecologische voetafdruk op de aarde. Daartoe hebben we in 2013 Smaackmakers opgericht, waarmee we onze kennis en passie inzetten op een gebied waar heel veel winst en impact te maken valt; Wat we eten! Onze ‘foodprint’ bepaalt namelijk 34 procent van onze totale impact op de aarde. Dat biedt kansen! Want dat maakt ieders vork een machtige tool. Ons doel is dan ook om het voedselpatroon in Nederland en in de rest van de wereld te verduurzamen, met een sterke focus op de transitie naar meer plantaardig en minder dierlijk.