Smaackmakers

Over ons

Smaackmakers werkt vol passie aan verduurzaming van ons voedselsysteem en eetpatroon door de visie op food en specifiek op catering te veranderen. Smaackmakers inspireert en begeleidt cateraars, horeca, food en non-food bedrijven, overheids- en onderwijsinstellingen naar duurzamere én gezondere catering: dat betekent een lagere ‘foodprint’, oftewel minder impact op de aarde. Een andere visie op de rol van catering binnen organisaties maakt daar een belangrijk onderdeel van uit.

We stellen ons graag aan je voor. Vanuit een sterke betrokkenheid bij onze aarde, zetten wij ons vol passie in voor het verkleinen van de ecologische voetafdruk op de aarde. Daartoe hebben we in 2013 Smaackmakers opgericht, waarmee we onze kennis en passie inzetten op een gebied waar heel veel winst en impact te maken valt; Wat we eten! Onze ‘foodprint’ bepaalt namelijk 34 procent van onze totale impact op de aarde. Dat biedt kansen! Want dat maakt ieders vork een machtige tool. Ons doel is dan ook om het voedselpatroon in Nederland en in de rest van de wereld te verduurzamen, met een sterke focus op de transitie naar meer plantaardig en minder dierlijk.

Onze visie & missie

Onze visie & missie Wat wij eten houdt 1 op 1 verband met grote duurzaamheidsvraagstukken, zoals klimaat, milieu en onze gezondheid. Ons dagelijks eten vertegenwoordigt zelfs 34 procent van onze ecologische footprint! En om ruim

Lees verder

Wie zijn we

Over Natascha Natascha Kooiman is ‘duurzaamheidsrebel’ en oprichter van Smaackmakers. Ze combineerde haar werk als merkstrateeg voor maatschappelijke organisaties bij communicatie-adviesbureau BBK/Door Vriendschap Sterker met een traineeship over de eiwittransitie bij de NGPF met als

Lees verder

Wat doen we

Wat doen we? Smaackmakers biedt workshops en trainingen, geeft lezingen en colleges, werkt mee aan onderwijsprogramma’s, zet op aanvraag inhoudelijke programma’s neer over verduurzaming (voedsel) en de nieuwe economie, en houdt het gesprek gaande over

Lees verder

Future proof food principes

Future Proof Food Principes Wat is duurzaam eten volgens Smaackmakers? Het begint bij ‘anders’, bijvoorbeeld: een andere verhouding op ons bord naar meer plantaardig en minder dierlijk. Van alle veranderingen is dat hetgene waarmee je

Lees verder

Samenwerkingen

Onze samenwerkingspartners In ons streven de voedseltransitie te versnellen, werken we samen met diverse partijen en partners. Met sommige trekken we op in de vorm van (internationale) convenanten of programma’s, en met anderen op basis

Lees verder