Smaackmakers

Landelijke uitrol Radicaal duurzame catering

Eind 2017 begonnen we met ABN-AMRO aan een revolutionaire uitvraag (aanbesteding) voor een radicaal circulair, gezond en duurzaam cateringconcept. Samen met de cateraar Albron implementeerden we het concept als pilot. De pilot locatie Amersfoort was het eerste bedrijfsrestaurant dat zo ver gaat in het volgen van de 10 Future Proof Food Principes© van Smaackmakers. Het succes van deze pilot leidde tot een landelijke uitrol vanaf 2019 waarvan we de implementatie begeleiden. Bekijk dit filmpje voor het resultaat in de pilotfase.

Wat we hebben gedaan?

  • Visievorming ‘wat is duurzame, circulaire en gezonde catering voor ABN’
  • Advies vanaf het schrijven van de uitvraag voor een nieuwe cateraar
  • Beoordelingscriteria opstellen
  • Advies en begeleiding in beoordeling van de inschrijvers (cateraars)
  • Selectieproces advies en begeleiden
  • Groei-impact model ontwikkelen en doelstellingen opstellen
  • Gezamenlijke visievorming concept
  • I.s.m. de cateraar definitief concept van aanbod tot presentatie vormen
  • Opleiden van cateringpersoneel
  • Draagvlakcreatie op verschillende lagen van de organisatie
  • Verbinding met initiatieven in de markt
  • Stimuleren van verduurzaming door de keten heen
  • Continue evaluatie en aanpassingen
Deel dit artikel

Andere berichten

Overheid ziet winst in duurzame en gezonde catering

Duurzamere facilitaire dienstverlening zorgt voor positieve impact. Maar op welk vlak is nu de meeste winst te behalen, in termen van klimaatimpact én gezondheid? Juist: catering. Tijdens de Circulaire Beurs van de Rijksoverheid op 10 Lees verder

Compass Grop toont lef in haar ambities

Afgelopen jaar heeft Smaackmakers Compass Group mogen adviseren in het formuleren van een visie, missie, doelen en maatregelen om te komen tot plantaardiger cateringaanbod. Ons ideaal. Want het begint bij het neerzetten van een hele Lees verder

Vegan is “Hip” en niet meer Geitenwollen Sokken

Trends in catering 2022: “Plantaardig wordt het nieuwe normaal” Interview met Natascha Kooiman in Nieuwsbrief FACTO van 5 januari 2022: Welke trends op het gebied van (bedrijfs)catering kunnen we voor het komende jaar verwachten?   Met Lees verder