Smaackmakers

RVO duurzamer lunchen en cateren

Smaackmakers begeleidt bij RVO sinds vorig jaar een traject voor duurzaam en gezond lunchen en cateren. In een pilot, en een aantal workshops voor verschillende onderdelen van de organisatie krijgt naast een duurzame catering ook het minimaliseren van voedselverspilling veel aandacht. Zo worden meerdere elementen van verduurzaming aangepakt die elkaar beïnvloeden. Een smaller assortiment, met meer variatie door de week heen, kan verspilling voorkomen, meer financiële ruimte geven voor lokaal en seizoensgebonden en keurmerken, en meer innovatie in het assortiment en een meer plantaardig assortiment vergemakkelijken. Smaackmakers doet dit binnen de organisatie in verschillende stappen, onder meer:
1. Workshop/training van de medewerkers die de meeste bestellingen doen (management assistentes en management ondersteuners)
2. Workshop/training voor de managers / directies
3. Training van de cateringmedewerkers en locatieverantwoordelijke vanuit de cateraar
4. Verduurzaming van het assortiment in bedrijfsrestaurant(s) / banqueting
5. Kick-off duurzame catering voor alle gasten (medewerkers RVO)
6. Evaluatie

Deel dit artikel

Andere berichten

ook duurzaam cateren?

De 10 dingen die je moet weten als je duurzaam wilt cateren. Onze cateringhulplijn staat roodgloeiend… en dat is niet zo gek. Waarom? Steeds meer werkgevers realiseren zich dat wat zij bieden via de catering Lees verder

10 Future Proof Food Principes©

10 Future Proof Food Principes©: Insight in wat duurzame en gezonde catering is ‘Waar moet ik op letten als ik duurzamere catering wil?’ en ‘Hoe komt het dat duurzamer niet duurder hoeft te zijn?’ De Lees verder

Connectie is Key

Opleiding ‘spreken met impact’ bij great Communicators: Trainer Joni Bais: “Over je publiek heen kijken zodat je niet wordt gevangen door ogen en spontaan alles vergeet wat je wilde zeggen. Nog één keer snel je Lees verder