Smaackmakers

RVO duurzamer lunchen en cateren

Smaackmakers begeleidt bij RVO sinds vorig jaar een traject voor duurzaam en gezond lunchen en cateren. In een pilot, en een aantal workshops voor verschillende onderdelen van de organisatie krijgt naast een duurzame catering ook het minimaliseren van voedselverspilling veel aandacht. Zo worden meerdere elementen van verduurzaming aangepakt die elkaar beïnvloeden. Een smaller assortiment, met meer variatie door de week heen, kan verspilling voorkomen, meer financiële ruimte geven voor lokaal en seizoensgebonden en keurmerken, en meer innovatie in het assortiment en een meer plantaardig assortiment vergemakkelijken. Smaackmakers doet dit binnen de organisatie in verschillende stappen, onder meer:
1. Workshop/training van de medewerkers die de meeste bestellingen doen (management assistentes en management ondersteuners)
2. Workshop/training voor de managers / directies
3. Training van de cateringmedewerkers en locatieverantwoordelijke vanuit de cateraar
4. Verduurzaming van het assortiment in bedrijfsrestaurant(s) / banqueting
5. Kick-off duurzame catering voor alle gasten (medewerkers RVO)
6. Evaluatie

Deel dit artikel

Andere berichten

Een corona-proof (bedrijfs)restaurant! 11 tips

Een blog, speciaal voor diegene die hun hoofd breken over hoe we omgaan met de werklunch, als we straks weer naar kantoor gaan. Hoe zorgen we ervoor dat ons bedrijfsrestaurants of onze kantine straks Coronaproof is? Lees verder

10 things that scream for food environment change!

We are stuck. At least when it comes to our food system. I hear you ask: “Why? I can buy anything I want, at any moment I want it, on every corner that I pass Lees verder

De Trends qua ……catering(?!) voor 2020. Juist nu!

En zo zitten we opeens massaal thuis… Wat een vreemde situatie waar we met zijn allen in terecht gekomen zijn de afgelopen weken. Horecagelegenheden en bedrijfsrestaurants zijn gesloten. En een verandering lijkt er op de Lees verder