Smaackmakers

RVO duurzamer lunchen en cateren

Smaackmakers begeleidt bij RVO sinds vorig jaar een traject voor duurzaam en gezond lunchen en cateren. In een pilot, en een aantal workshops voor verschillende onderdelen van de organisatie krijgt naast een duurzame catering ook het minimaliseren van voedselverspilling veel aandacht. Zo worden meerdere elementen van verduurzaming aangepakt die elkaar beïnvloeden. Een smaller assortiment, met meer variatie door de week heen, kan verspilling voorkomen, meer financiële ruimte geven voor lokaal en seizoensgebonden en keurmerken, en meer innovatie in het assortiment en een meer plantaardig assortiment vergemakkelijken. Smaackmakers doet dit binnen de organisatie in verschillende stappen, onder meer:
1. Workshop/training van de medewerkers die de meeste bestellingen doen (management assistentes en management ondersteuners)
2. Workshop/training voor de managers / directies
3. Training van de cateringmedewerkers en locatieverantwoordelijke vanuit de cateraar
4. Verduurzaming van het assortiment in bedrijfsrestaurant(s) / banqueting
5. Kick-off duurzame catering voor alle gasten (medewerkers RVO)
6. Evaluatie

Deel dit artikel

Andere berichten

Vegan is “Hip” en niet meer Geitenwollen Sokken

Trends in catering 2022: “Plantaardig wordt het nieuwe normaal” Interview met Natascha Kooiman in Nieuwsbrief FACTO van 5 januari 2022: Welke trends op het gebied van (bedrijfs)catering kunnen we voor het komende jaar verwachten?   Met Lees verder

Groene en Gezonde keuze Almere 2

een kijkje in de keuken bij Jeffrey van Domino’s. Sinds oktober 2021 loopt de campagne Groene & Gezonde Keuze Almere, waarin de gemeente Almere samen met Greendish, Smaackmakers en horecaondernemers werkt aan het verduurzamen en Lees verder

groene en gezonde keuze Almere

kijkje in de keuken bij Maarten van La Maison Als onderdeel van de Groene & Gezonde Keuze campagne worden de chefs van het intensieve traject, zij die hebben gekozen om hun volledige menukaart onder de Lees verder