Smaackmakers

RVO duurzamer lunchen en cateren

Smaackmakers begeleidt bij RVO sinds vorig jaar een traject voor duurzaam en gezond lunchen en cateren. In een pilot, en een aantal workshops voor verschillende onderdelen van de organisatie krijgt naast een duurzame catering ook het minimaliseren van voedselverspilling veel aandacht. Zo worden meerdere elementen van verduurzaming aangepakt die elkaar beïnvloeden. Een smaller assortiment, met meer variatie door de week heen, kan verspilling voorkomen, meer financiële ruimte geven voor lokaal en seizoensgebonden en keurmerken, en meer innovatie in het assortiment en een meer plantaardig assortiment vergemakkelijken. Smaackmakers doet dit binnen de organisatie in verschillende stappen, onder meer:
1. Workshop/training van de medewerkers die de meeste bestellingen doen (management assistentes en management ondersteuners)
2. Workshop/training voor de managers / directies
3. Training van de cateringmedewerkers en locatieverantwoordelijke vanuit de cateraar
4. Verduurzaming van het assortiment in bedrijfsrestaurant(s) / banqueting
5. Kick-off duurzame catering voor alle gasten (medewerkers RVO)
6. Evaluatie

Deel dit artikel

Andere berichten

Rapport Duurzame & Gezonde Voedselomgeving

Met de klimaatdoelen van 2030 in het vooruitzicht wordt het thema voedsel steeds belangrijker voor lokale besturen. Denk aan de landelijke gezondheidscrisis door overgewicht, en in het specifiek obesitas en de relatie tot corona. Dit Lees verder

Voedselomgeving van de toekomst: Duurzaam & Gezond

Meer en meer gemeenten en provincies streven ernaar: een omgeving die gezond is voor haar inwoners. Schone lucht, goed water én… een voedselomgeving waarin het mogelijk én makkelijk is om gezond en duurzaam te eten. Lees verder

Een corona-proof (bedrijfs)restaurant! 11 tips

Een blog, speciaal voor diegene die hun hoofd breken over hoe we omgaan met de werklunch, als we straks weer naar kantoor gaan. Hoe zorgen we ervoor dat ons bedrijfsrestaurants of onze kantine straks Coronaproof is? Lees verder