Smaackmakers

Wie zijn onze samenwerkingspartners?

In ons streven de voedseltransitie te versnellen, werken we samen met diverse partijen en partners. Met sommige trekken we op in de vorm van (internationale) convenanten of programma’s, en met anderen op basis van losse projecten of opdrachten. Allen dragen op een eigen manier bij aan deze transitie.

Partnerships en programma’s

De transitie naar een duurzamer voedselsysteem met minder dierlijk en meer plantaardig willen we in Nederland en internationaal op de kaart zetten. Dat doen we onder andere via onze rol als:

 • Lid van de adviesraad van de United Nations Sustainable Food Systems Programme (10 Year Programme Framework)
 • Partner van het Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) Convenant Transitie naar duurzame eiwitten
 • Lid van de Nederlandse divisie van de Global Footprint Network
 • Genodigde bij diverse rondetafels en expertgroepen over een duurzamer voedselsysteem

Samenwerkingen en partners

In onze adviestrajecten en trainingen, trekken we, afhankelijk van de wensen van onze opdrachtgever, op met onze partners op het gebied van o.a. gezondheid, duurzame bedrijfsvoering, events of kennispartners:

 • Toekomst Natuurlijk
  Duurzaamheid en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Smaackmakers-filosofie is dat je niet van een duurzaam aanbod kan spreken als het niet ook een gezonder aanbod is. Om gezond en vitaal nog meer ‘gewicht’ te geven in onze adviezen en workshops, werken we samen met Toekomst Natuurlijk. Als specialist in gezonde voeding voor vitale werknemers, is Toekomst Natuurlijk de ideale partner van Smaackmakers om bedrijven een totaalpakket te bieden waarmee én duurzaamheid én gezondheid de boost krijgen die jouw medewerkers en bedrijf verdienen! klik hier voor meer informatie.
 • Dorien Soons (Voetprintcooking®)
  Dorien Soons is auteur van het kookboek VoetprintCooking®.  Dit kwam voort uit haar drijfveer om energiezuiniger te koken door bewuster ingrediënten te kiezen. Want ruim 30% van onze veel te grote voetafdruk is gerelateerd aan wat we eten! Met tips en voorbeelden maakt Dorien CO2-verlagend koken wel heel praktisch en makkelijk!
 • FootprintChallenge
 • WeCanteen
 • Cool Green Events
 • The Dutch Weed Burger
 • Kromkommer

Catering en topkoks

Of we nu gastspreker zijn, een training geven of inhoudelijke programma’s (mee) vormgeven, we proberen het altijd te koppelen aan passende, innovatieve, duurzame catering. Hiervoor werken we samen met onze cateringpartners en koks:

Producenten en initiatieven

Smaackmakers geeft duurzame, vernieuwende producten van ondernemers met lef maar al te graag een podium. Tijdens onze workshops, en trainingen laten we mensen kennis maken met en soms ook proeven van gekke, leuke, verrassende, nieuwe, lekkere en natuurlijk duurzame producten. Allemaal van producenten die duurzaamheid als uitgangspunt nemen en verweven in hun product, zoals:

Wil je ook jouw duurzame en innovatieve product in deze lijst vinden? Neem dan contact met ons op!