Smaackmakers

Workshops VHC Jongens

‘De winst van een Toekomstproof Menukaart’.

Van trend naar praktijk in 2 delen: over ‘bewustwording van duurzaam eten en hoe je de vertaalslag kunt maken naar je medewerkers en gasten’. En over ‘kennis van producten, tips en tools en daadwerkelijk bereiden van gerechten’.

Deze cursus is bedoeld voor klanten van VHC Jongens, maar ook voor horecaondernemers, hun medewerkers en cateraars tot leveranciers – van chef-kok tot keukenbrigade en marketingmedewerkers met een ambitie om te verduurzamen. Wilt u verduurzamen? Maar weet u niet waar te beginnen? Dan zijn deze 2 workshop iets voor u! Steeds meer gasten en organisaties vinden duurzaamheid belangrijk. En ook steeds meer restaurants willen dat zij bij hun leverancier terecht kunnen met verzoeken voor (of vragen rond) duurzame producten.

U leert in een dagdeel wat duurzaam aanbod eigenlijk is, waar duurzaam en gezond samenkomen, wat de voordelen voor u als organisatie kunnen zijn, wat de laatste trends zijn in de wereld van duurzaam voedsel en natuurlijk; hoe u met eenvoudige stappen uw menukaart of aanbod kunt verduurzamen en gasten kan enthousiasmeren.

In deel 2 gaan de handen uit de mouwen, na een korte introductie over duurzaamheid (aan de hand van 10 principes die makkelijk zijn toe te passen in inkoop en bereiding) en een korte duik in de trends en ontwikkelingen in de wereld van voedsel / F&B. We gaan koken met nieuwe, innovatieve producten en ingrediënten. De nadruk ligt op plantaardig. Want juist dáár ligt de toekomst! Bovendien; vaak zijn er nog veel vooroordelen rond plantaardig, is er weinig kennis en weinig inspiratie. Daar brengt deze workshop verandering in. Je gaat zelf aan de slag en zien én proeven hoe lekker duurzaam en plant-based kan zijn!

Bekijk hier het workshopboekje

 

Deel dit artikel

Andere berichten

Rapport Duurzame & Gezonde Voedselomgeving

Met de klimaatdoelen van 2030 in het vooruitzicht wordt het thema voedsel steeds belangrijker voor lokale besturen. Denk aan de landelijke gezondheidscrisis door overgewicht, en in het specifiek obesitas en de relatie tot corona. Dit Lees verder

Voedselomgeving van de toekomst: Duurzaam & Gezond

Meer en meer gemeenten en provincies streven ernaar: een omgeving die gezond is voor haar inwoners. Schone lucht, goed water én… een voedselomgeving waarin het mogelijk én makkelijk is om gezond en duurzaam te eten. Lees verder

Een corona-proof (bedrijfs)restaurant! 11 tips

Een blog, speciaal voor diegene die hun hoofd breken over hoe we omgaan met de werklunch, als we straks weer naar kantoor gaan. Hoe zorgen we ervoor dat ons bedrijfsrestaurants of onze kantine straks Coronaproof is? Lees verder