Wat is duurzaam eten volgens Smaackmakers? Dat beschrijven we aan de hand van onze 10 Future Proof Food Principes©. Het begint bij ‘anders’, bijvoorbeeld: een andere verhouding op ons bord naar meer plantaardig en minder dierlijk. Van alle veranderingen is dat hetgene waarmee je het meeste positieve impact kan maken.
Hoeveel voordelen ook aan de verandering zitten, de discussie over vleesconsumptie blijft een gevoelige. Immers, we zijn ermee opgevoed en houden er niet van als ons wordt verteld wat we wel of niet zouden moeten eten. De grootste misvatting is dat men het woord ‘minder’ verwart met ‘helemaal niet’. Maar het gaat om ‘anders’; minder vaak en minder veel en bij voorkeur anders (verantwoord) geproduceerd. Met een rijkdom aan groenten, fruit, peulvruchten, zaden en noten, en steeds meer lekkere alternatieven voor vis, vlees en kaas, wordt het steeds gemakkelijker om de duurzame keuze te maken.
Maar duurzaam eten gaat verder dan ‘minder dierlijk en meer plantaardig’. Wij hebben 10 Future Proof Food Principes© opgesteld, die samen leiden tot een duurzamer aanbod en die een leidraad vormen in onze werkwijze. Hiermee hebben wij al talloze cateraars en restaurants op weg geholpen naar een duurzamer menu.
Wilt u meer weten over onze aanpak, tips en tools rond deze 10 Principes? Download dan hier ons artikel over de 10 Future Proof Food Principes©.