Recent hield Natascha Kooiman voor Transitie Coalitie Voedsel een boeiende inspiratiesessie op het netwerkcongres van HAN Hogeschool over betaalbaar en gezond voedsel. Lees hier meer over dit congres. Lees verder
Smaackmakers heeft ter inspiratie bij de Bibliotheek Tilburg in LocHal een presentatie gehouden over de relatie tussen duurzaam voedsel en hoe dat van grote invloed is op ons geluk op korte en lange termijn. Lees verder
In aansluiting op eerdere activiteiten voor RVO heeft Smaackmakers een pilot verzorgd met RVO en Vitam. Dit in aanloop naar de landelijke uitrol voor duurzame en gezonde catering, met focus op meer Lees verder
Als SDG 2 (Sustainable Development Goal) – coordinator voor Nederland en als vriend van Earth Charter Network en Worldconnector, is Natascha Kooiman gevraagd om een lezing te houden over de gevolgen van de oorlog in Lees verder
Bij de Rabobank heeft Smaackmekaer een training gegeven aan het facilitair team, inkoop en keukenpersoneel rondom het belang van de eiwittransitie en de praktische toepasbaarheid hiervan in de catering en communicatie. Lees verder
Smaackmakers verzorgt, na een kennis- en brainstormsessie voor Compass Group Nederland Holding BV medio dit jaar, nu een uitgebreid vervolgtraject voor strategievorming en uitwerking van hun doelstellingen voor een eiwittransitie. Compass Group biedt met diverse Lees verder
Smaackmakers heeft een boeiende gastles gegeven voor de HAN. De HAN University of Applied Sciences, meestal aangeduid als de HAN, is met 36.000 studenten een van de grotere hogescholen van Nederland en verzorgt het hoger Lees verder
Smaackmakers heeft voor Koninklijke VEZET, marktleider in de vers food branche, zelfs de grootste van Europa, een inspirerend advies verzorgd rond trends en ontwikkelingen in de eiwittransitie voor hun overgang naar een plantaardig voedingspatroon. Lees verder
Smaackmakers heeft op 7 december een online inspiratielunch verzorgd tijdens het strategisch jaaroverleg van het ‘Bureau Algemene Bestuursdienst’ van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Lees verder
Almere fase 2. Na het pilotproject in 2020/2021 (zie hier) gaat de samenwerking met Gemeente Almere de 2e fase in! In samenwerking met de gemeente en Greendish, gaan we een stap verder in verduurzamen en Lees verder
We zijn best trots op ons portfolio, met de vele opdrachtgevers voor wie we sinds 2013 werken. Of liever waar we mee samenwerken. Voor extra positieve impact. Want elk van deze opdrachten draagt bij aan de Lees verder
Onlangs verzorgde Smaackmakers een online inspiratielunch voor Centramed. Quote van Centramed: ‘In het kader van een Vitaliteitsmaand voor onze medewerkers hebben we Smaackmakers ingeschakeld voor een “inspiratielunch”. Na een heel interessante uitleg met veel “food Lees verder
Wageningen Universiteit en Research (WUR) zit middenin een traject om tot een visie op Food & Beverage en haar catering in brede zin te komen. Ze heeft Smaackmakers gevraagd om op een concept visie te Lees verder
Voor MARS Nederland BV verzorgt Smaackmakers op 24 februari een online inspiratielunch Lees verder
Voor de MOA sensory talk verzorgden we een quick-and-sirty inspirational talk. Kijk hier voor meer informatie Lees verder
Een pilotproject in Almere Centrum… zelfs tijdens Corona. Trots op deze koplopers! Ondanks dat de (bedrijfs)restaurants tijdelijk hun deuren moeten sluiten, zetten de deelnemers hun schouders onder het verduurzamen van hun voedselaanbod. Op naar een duurzame & gezonde Lees verder
Events, festivals, feestjes… ze zijn er in tijden van Corona even minder… Maar dat wil nog niet zeggen (Tip!!) dat je niet al stappen kunt zetten om straks met een keihard hyperaantrekkelijk aanbod van bites Lees verder
One World en Pakhuis de Zwijger organiseren dit live debat. Wij gaan als Smaackmakers in gesprek met o.a. Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot, EU parlementariër en rapporteur van de EU Farm to Fork Strategy Anja Lees verder
Deze bijeenkomst is het eerste podium om input te leveren voor de Voedselagenda van de Provincie Utrecht. De Voedselagenda heeft als uitgangspunt ‘gezond en duurzaam voedsel is de makkelijke keuze in Utrecht’ en sluit daarmee Lees verder
Spreker tijdens ‘Duurzame en gezonde voedselomgeving in Rotterdam’ Rotterdamse Nieuwe en Blue City organiseren op 17 september de vijfde editie van ‘De Hamvraag’. Smaackmakers is spreker en beantwoordt de vraag: Hoe erg worden wij eigenlijk Lees verder
Eind 2017 begonnen we met ABN-AMRO aan een revolutionaire uitvraag (aanbesteding) voor een radicaal circulair, gezond en duurzaam cateringconcept. Samen met de cateraar Albron implementeerden we het concept als pilot. De pilot locatie Amersfoort was Lees verder
De gemeente Almere en Provincie Flevoland werken samen met Smaackmakers en Greendish aan een lange termijn aanpak voor een duurzame en gezonde voedselomgeving. Samen met horecaondernemers en cateringlocaties binnen een straal van 1 km van Lees verder
De stichting Samen Tegen Voedselverspilling, waarbinnen organisaties, overheid en kennisinstellingen zich gezamenlijk inzetten om verspilling tegen te gaan, start een traject om ‘voedselverspilling’ te voorkomen binnen de cateringmarkt, door te onderzoeken hoe dit kan vanaf Lees verder
Samen met Gemeente Bergen werken we aan de aanbesteding van een nieuw cateringcontract. We doen de inhoudelijke begeleiding om in de uitvraag (aanbesteding) naar de markt duurzaam, gezond en circulair zoveel mogelijk centraal te stellen. Lees verder
Samen met ‘The Planet Calls’ brengen we het belang van een duurzame voedselomgeving en voedselsystemen onder de aandacht bij een breed publiek op Europees niveau. Op basis van de inhoud die wij aanleverden is een Lees verder
Het project ‘Eten + Welzijn’, waar Smaackmakers bij betrokken is, wil de basis leggen voor een transitie van het voedselbeleid en – aanbod in zorginstellingen. Doel van het project is gezondere eetpatronen stimuleren door het aanbod Lees verder
Gezond en duurzaam eten in lage SES wijken ‘Voedselsurplus’ zet zich in tegen voedselverspilling en maakt deze verspilling waardevol door locaties met overschotten te verbinden met (hen die zich inzetten voor) kwetsbare doelgroepen. Samen werken Lees verder
Smaackmakers begeleidt bij RVO sinds vorig jaar een traject voor duurzaam en gezond lunchen en cateren. In een pilot, en een aantal workshops voor verschillende onderdelen van de organisatie krijgt naast een duurzame catering ook Lees verder
Voor deze aanbesteding in 2018, voor alle RWS locaties zijn we vanaf het ontwikkelen van de uitvraag tot aan de implementatie onderdeel van het aanbestedingsteam geweest als externe en adviserende partij. Advies rond het ontwikkelen Lees verder
Aan Smaackmakers is gevraagd om tijdens dit driedaags evenement het proces te begeleiden en een voorstel te doen voor de nodige stappen naar een duurzamer voedselaanbod op het eiland, én bij Springtij. Daarnaast is Smaackmakers Lees verder
HELENDE KRACHT SPECIAL I LIFF. Na een succesvolle samenwerking in 2018 slaan het Leiden International Film Festival en Museum Volkenkunde opnieuw de handen ineen voor een bijzonder programma in het museum! In het kader van Lees verder
Smaackmakers is samen met andere ‘vernieuwers in de voedselwereld’ uitgenodigd voor een debat in den Haag op 10-10. Na 5G en de Europese verkiezingen onderzoekt Buitenste Binnen op 10 oktober in het Elisabeth Vreedehuis in Lees verder
Smaackmakers is uitgenodigd om advies te geven voor een duurzame en gezonde catering tijdens het National Sustainability Congres op 7 november. Ook verzorgen we een inhoudelijke sessie over het ”belang” en het “hoe” van duurzame Lees verder
Interactieve inspiratieworkshop en follow-up voor relevante stakeholders (niet de medewerkers) van de afdeling Margarine & Oliën. Lees verder
Event ‘Van meer naar Beter’ De PvdA-NOP organiseert op zondag middag 13 oktober een “inspiratie Event”. Centraal staat onze toekomst . Smaackmakers is uitgenodigd om als gastsprekr hier een inspirerend verhaal te houden dat vooral Lees verder
Smaackmakers houdt tijdens de duurzaamheidsweek van gemeente Woudenberg een interactieve lezing en zorgt bij alle activiteiten in deze duurzaamheidsweek voor een duurzame catering, waaronder een proeverij, een duurzame maaltijd en kookworkshop voor kinderen. Dit jaar Lees verder
Smaackmakers houdt in NEMO Science Museum een Interactieve workshop over ‘De invloed van je voedselomgeving’ tijdens de tentoonstelling ‘Voedsel van morgen’ . Waarom de voedselomgeving een belangrijke driver for change kan zijn? Hoe we restaurants, cateraars Lees verder
‘De winst van een Toekomstproof Menukaart’. Van trend naar praktijk in 2 delen: over ‘bewustwording van duurzaam eten en hoe je de vertaalslag kunt maken naar je medewerkers en gasten’. En over ‘kennis van producten, Lees verder
Smaackmakers kijkt terug op een jaar met veel impact en samenwerkingen naar een duurzaam voedselsysteem Lees verder
Voor dit jaarlijks terugkerende 3-daags duurzaamheidsevenement op Terschelling mochten we ook in 2018 voor de derde keer op rij samen met Jan Paul van Soest (de Gemeynt) en Lucas Simons (NewForesight) het Food programma van Springtij Lees verder
Voor Paresto (de defensiecateraar) hebben we i.o.v. Foodstep en samen met hen 12 workshops invulling gegeven over het belang van en stappen naar duurzamer en gezonder aanbod. Wij richten ons hierbinnen vooral op de inhoudelijke Lees verder
Onze samenwerking met Upfield loopt al sinds 2018. “Bij Upfield werken we op verschillende manieren met Smaackmakers samen. Natascha krijgt het allereerst voor elkaar om de noodzaak van de transitie van dierlijk naar plantaardig op een toegankelijke manier Lees verder
Ondersteuning bij de ontwikkeling van het conceptplan voor een consumentenplatform rond de voedseltransitie; strategische partners bepalen en contacten leggen en begeleiding in eerste gesprekken. Lees verder
Meedenken en advies rond een oproep aan de cateraar om in gesprek te gaan over het verduurzamen van het aanbod in het bedrijfsrestaurant en op de banquetingmap van het Ministerie. Onderdeel van een langdurige samenwerking Lees verder
Samen met IkCirculeer ontwikkelden we een Levende Les ‘Duurzaam Voedsel’, als onderdeel van een serie praktijkverhalen van duurzame koplopers, voor een Landelijk VMBO Scholenplatform wat we op verschillende lerarendagen presenteren. Lees verder
En vele andere opdrachten sinds 2013, zoals in 2018