Smaackmakers

Voedselomgeving van de toekomst: Duurzaam & Gezond

Meer en meer gemeenten en provincies streven ernaar: een omgeving die gezond is voor haar inwoners. Schone lucht, goed water én… een voedselomgeving waarin het mogelijk én makkelijk is om gezond en duurzaam te eten. Maar hoe? Er wordt geëxperimenteerd met vestigingsbeleid. En soms wordt het aanbod binnen een gemeentehuis aangepakt. Maar er is nog geen voorbeeld van een gebied in Nederland waar ingezet wordt op de default (de standaard) van het aanbod van voedsel duurzaam en gezond maken…

Toch wél! Gemeente Almere zet als eerste gemeente in Nederland grote stappen naar een nieuwe standaard. Kijk met ons mee hoe gemeenten en provincies dan dit soort ambities in praktijk kunnen brengen!

Deel dit artikel

Andere berichten

Rapport Duurzame & Gezonde Voedselomgeving

Met de klimaatdoelen van 2030 in het vooruitzicht wordt het thema voedsel steeds belangrijker voor lokale besturen. Denk aan de landelijke gezondheidscrisis door overgewicht, en in het specifiek obesitas en de relatie tot corona. Dit Lees verder

Een corona-proof (bedrijfs)restaurant! 11 tips

Een blog, speciaal voor diegene die hun hoofd breken over hoe we omgaan met de werklunch, als we straks weer naar kantoor gaan. Hoe zorgen we ervoor dat ons bedrijfsrestaurants of onze kantine straks Coronaproof is? Lees verder

10 things that scream for food environment change!

We are stuck. At least when it comes to our food system. I hear you ask: “Why? I can buy anything I want, at any moment I want it, on every corner that I pass Lees verder