Smaackmakers

10 things that scream for food environment change!

We are stuck. At least when it comes to our food system.
I hear you ask: “Why? I can buy anything I want, at any moment I want it, on every corner that I pass and it is all pretty much affordable. It is like a food paradise!”

Indeed the abundance of food around us gives us the impression that ‘it couldn’t get any better’. But if you look closer, or actually: if you zoom out a bit, then you see that it is not just flaws in our system… They are huge problems!

Watch our video (1,5min only): “Why our food environment screams for a change?”

Want to know more? Read the full report (also in English) and listen to our guest episode “How to improve our food system” as a part of the podcast “Rebuilding a more sustainable world” by The Planet Calls.

Deel dit artikel

Andere berichten

Rapport Duurzame & Gezonde Voedselomgeving

Met de klimaatdoelen van 2030 in het vooruitzicht wordt het thema voedsel steeds belangrijker voor lokale besturen. Denk aan de landelijke gezondheidscrisis door overgewicht, en in het specifiek obesitas en de relatie tot corona. Dit Lees verder

Voedselomgeving van de toekomst: Duurzaam & Gezond

Meer en meer gemeenten en provincies streven ernaar: een omgeving die gezond is voor haar inwoners. Schone lucht, goed water én… een voedselomgeving waarin het mogelijk én makkelijk is om gezond en duurzaam te eten. Lees verder

Een corona-proof (bedrijfs)restaurant! 11 tips

Een blog, speciaal voor diegene die hun hoofd breken over hoe we omgaan met de werklunch, als we straks weer naar kantoor gaan. Hoe zorgen we ervoor dat ons bedrijfsrestaurants of onze kantine straks Coronaproof is? Lees verder