Smaackmakers

Rapport Duurzame & Gezonde Voedselomgeving

Met de klimaatdoelen van 2030 in het vooruitzicht wordt het thema voedsel steeds belangrijker voor lokale besturen. Denk aan de landelijke gezondheidscrisis door overgewicht, en in het specifiek obesitas en de relatie tot corona. Dit brengt een groeiend besef mee van de rol van ons voedsel en onze voedselomgeving. Ook groeit het beseft van de impact van ons voedsel op het klimaat en de bijdrage aan de klimaatdoelen.

Als Smaackmakers zijn wij gedreven om ons steentje bij te dragen aan het proces naar een duurzame en gezonde voedselomgeving. Om daad bij woord te voegen hebben wij ons de afgelopen drie maanden ontfermd over een onderzoek en achterhaald hoe gemeenten en provincies het beste geholpen zijn in de transitie naar een toekomstbestendige voedselomgeving.

Afgelopen periode hebben wij gesproken met diverse stakeholders binnen dit thema zoals gemeenten, provincies, bedrijfsleven, experts en maatschappelijke initiatieven etc. We hebben de vergaarde kennis gebundeld tot een rapport.

Benieuwd welke stappen er gezet kunnen worden?
Download hier het volledige rapport!

 

Deel dit artikel

Andere berichten

Vegan is “Hip” en niet meer Geitenwollen Sokken

Trends in catering 2022: “Plantaardig wordt het nieuwe normaal” Interview met Natascha Kooiman in Nieuwsbrief FACTO van 5 januari 2022: Welke trends op het gebied van (bedrijfs)catering kunnen we voor het komende jaar verwachten?   Met Lees verder

Groene en Gezonde keuze Almere 2

een kijkje in de keuken bij Jeffrey van Domino’s. Sinds oktober 2021 loopt de campagne Groene & Gezonde Keuze Almere, waarin de gemeente Almere samen met Greendish, Smaackmakers en horecaondernemers werkt aan het verduurzamen en Lees verder

groene en gezonde keuze Almere

kijkje in de keuken bij Maarten van La Maison Als onderdeel van de Groene & Gezonde Keuze campagne worden de chefs van het intensieve traject, zij die hebben gekozen om hun volledige menukaart onder de Lees verder