Smaackmakers

Rapport Duurzame & Gezonde Voedselomgeving

Met de klimaatdoelen van 2030 in het vooruitzicht wordt het thema voedsel steeds belangrijker voor lokale besturen. Denk aan de landelijke gezondheidscrisis door overgewicht, en in het specifiek obesitas en de relatie tot corona. Dit brengt een groeiend besef mee van de rol van ons voedsel en onze voedselomgeving. Ook groeit het beseft van de impact van ons voedsel op het klimaat en de bijdrage aan de klimaatdoelen.

Als Smaackmakers zijn wij gedreven om ons steentje bij te dragen aan het proces naar een duurzame en gezonde voedselomgeving. Om daad bij woord te voegen hebben wij ons de afgelopen drie maanden ontfermd over een onderzoek en achterhaald hoe gemeenten en provincies het beste geholpen zijn in de transitie naar een toekomstbestendige voedselomgeving.

Afgelopen periode hebben wij gesproken met diverse stakeholders binnen dit thema zoals gemeenten, provincies, bedrijfsleven, experts en maatschappelijke initiatieven etc. We hebben de vergaarde kennis gebundeld tot een rapport.

Benieuwd welke stappen er gezet kunnen worden?
Download hier het volledige rapport!

 

Deel dit artikel

Andere berichten

Voedselomgeving van de toekomst: Duurzaam & Gezond

Meer en meer gemeenten en provincies streven ernaar: een omgeving die gezond is voor haar inwoners. Schone lucht, goed water én… een voedselomgeving waarin het mogelijk én makkelijk is om gezond en duurzaam te eten. Lees verder

Een corona-proof (bedrijfs)restaurant! 11 tips

Een blog, speciaal voor diegene die hun hoofd breken over hoe we omgaan met de werklunch, als we straks weer naar kantoor gaan. Hoe zorgen we ervoor dat ons bedrijfsrestaurants of onze kantine straks Coronaproof is? Lees verder

10 things that scream for food environment change!

We are stuck. At least when it comes to our food system. I hear you ask: “Why? I can buy anything I want, at any moment I want it, on every corner that I pass Lees verder