Smaackmakers

Connectie is Key

Opleiding ‘spreken met impact’ bij great Communicators:

Trainer Joni Bais: “Over je publiek heen kijken zodat je niet wordt gevangen door ogen en spontaan alles vergeet wat je wilde zeggen. Nog één keer snel je tekst doorlezen vlak voor je het podium opgaat. Focus op je verhaal: je niet laten afleiden door signalen vanuit het publiek die lijken aan te geven dat ze niet mee zijn.”
Ik in gedachten: check, check, check.
Joni: “Dit zijn dus precies de dingen die je níet moet doen.”
Ik, bijna hardop: WAT?! Shit. En ik de afgelopen jaren mijn best doen om de muren achter de mensen in de zaal bestuderen nadat ik haastig tijdens de aankondiging nog één keer probeer te lezen wat ik (in godsnaam) ook alweer ga vertellen. Zo heb ik het ooit tijdens een crash course spreken geleerd.

Kritische muren
What can I say: Kritisch terugkijkende muren ben ik tot nu toe niet tegen gekomen. Die muren leiden in ieder geval niet af. En een connectie maken met je publiek is toch alleen belangrijk voor de grootse sprekers van deze wereld?
Misschien is dit wel het belangrijkste wat ik heb meegenomen uit de opleiding Spreken met impact van Great Communicators die ik de afgelopen maanden volgde: De connectie met je publiek is de sleutel naar impact maken. Misschien een open deur. Want ja, als ik naar de muur achter mijn date kijk terwijl ik hem vertel dat ik hem toch wel erg leuk vindt, is de kans groot dat hij achterom kijkt en zich afvraagt of hij misschien in de weg zit tussen mij en mijn nieuwe liefde. Lees hier mijn ervaringen in een blog op hun website. 

 

Deel dit artikel

Andere berichten

A dietary shift

as a leverage towards Sustainable Food Systems  #Plantpower on the agenda! This weekend the Science-Policy-Business Forum on the Environment took place. This was linked to the United Nations Environment Assembly 2019 . And for the Lees verder

What is our challenge?

From feeding 9 billion people to nourishing people & planet.  This weekend the Science-Policy-Business Forum on the Environment took place. This was linked to the United Nations Environment Assembly 2019 . And for the first Lees verder

A sneakpeak

into the Science Policy Business Forum on the Environment 2019   Yesterday (9th of march) was the start of the United Nations #SciencePolicyBusiness Forum on Environment. The first event of UNEA (United Nations Environment Assembly) Lees verder