Smaackmakers

Connectie is Key

Opleiding ‘spreken met impact’ bij great Communicators:

Trainer Joni Bais: “Over je publiek heen kijken zodat je niet wordt gevangen door ogen en spontaan alles vergeet wat je wilde zeggen. Nog één keer snel je tekst doorlezen vlak voor je het podium opgaat. Focus op je verhaal: je niet laten afleiden door signalen vanuit het publiek die lijken aan te geven dat ze niet mee zijn.”
Ik in gedachten: check, check, check.
Joni: “Dit zijn dus precies de dingen die je níet moet doen.”
Ik, bijna hardop: WAT?! Shit. En ik de afgelopen jaren mijn best doen om de muren achter de mensen in de zaal bestuderen nadat ik haastig tijdens de aankondiging nog één keer probeer te lezen wat ik (in godsnaam) ook alweer ga vertellen. Zo heb ik het ooit tijdens een crash course spreken geleerd.

Kritische muren
What can I say: Kritisch terugkijkende muren ben ik tot nu toe niet tegen gekomen. Die muren leiden in ieder geval niet af. En een connectie maken met je publiek is toch alleen belangrijk voor de grootse sprekers van deze wereld?
Misschien is dit wel het belangrijkste wat ik heb meegenomen uit de opleiding Spreken met impact van Great Communicators die ik de afgelopen maanden volgde: De connectie met je publiek is de sleutel naar impact maken. Misschien een open deur. Want ja, als ik naar de muur achter mijn date kijk terwijl ik hem vertel dat ik hem toch wel erg leuk vindt, is de kans groot dat hij achterom kijkt en zich afvraagt of hij misschien in de weg zit tussen mij en mijn nieuwe liefde. Lees hier mijn ervaringen in een blog op hun website. 

 

Deel dit artikel

Andere berichten

Werkgevers aan de slag

DE ROL VAN WERKGEVERS IN ONS VOEDSELPATROON?  VAN KROKET NAAR ROCK HET! De werkgevers van Nederland zijn goed voor hun werknemers. Ze zorgen dat we niet te veel werken door nette werktijden en voldoende vakantiedagen; Lees verder

Interview Lucas Simons

Lucas Simons heeft zich aan Smaackmakers verbonden als partner en Senior Business Advisor. Met de hulp van Lucas zet Smaackmakers kracht bij om tot een duurzamere voedselomgeving en duurzamer voedselsyteem te komen. Sinds 1 september Lees verder

ook duurzaam cateren?

De 10 dingen die je moet weten als je duurzaam wilt cateren. Onze cateringhulplijn staat roodgloeiend… en dat is niet zo gek. Waarom? Steeds meer werkgevers realiseren zich dat wat zij bieden via de catering Lees verder