Smaackmakers

A sneakpeak

into the Science Policy Business Forum on the Environment 2019

 

Yesterday (9th of march) was the start of the United Nations #SciencePolicyBusiness Forum on Environment. The first event of UNEA (United Nations Environment Assembly) where science and business representatives and ministers from all around the world gather to discuss the next steps towards policies that contribute to our environment and health.
As food is, for the very first time at UNEA, a main focus during these days, I am very excited that I as ‘CEO’ 😉 van Smaackmakers and as co-lead of #Transitie coalitie Voedsel have the chance to be there. I will be moderating one of the three sessions on Food: “Sustainable Food Systems for healthy people and a healthy planet . A dietary shift as driver for food system transformation ”
We will bring into the discussion not only #systemsthinking, but also the #proteintransition, a very controversial subject still in these international Conferences.

During the UNEA main event starting this monday, I will also do a pitch during one of the Sustainable Food Sessions, encouriging policy makers to formulate policies on the protein transition and healthy and Sustainable food environments. More about that later!

More about the event at  http://web.unep.org/environmentassembly/un-environment-assembly-and-governing-council

Deel dit artikel

Andere berichten

Overheid ziet winst in duurzame en gezonde catering

Duurzamere facilitaire dienstverlening zorgt voor positieve impact. Maar op welk vlak is nu de meeste winst te behalen, in termen van klimaatimpact én gezondheid? Juist: catering. Tijdens de Circulaire Beurs van de Rijksoverheid op 10 Lees verder

Compass Grop toont lef in haar ambities

Afgelopen jaar heeft Smaackmakers Compass Group mogen adviseren in het formuleren van een visie, missie, doelen en maatregelen om te komen tot plantaardiger cateringaanbod. Ons ideaal. Want het begint bij het neerzetten van een hele Lees verder

Vegan is “Hip” en niet meer Geitenwollen Sokken

Trends in catering 2022: “Plantaardig wordt het nieuwe normaal” Interview met Natascha Kooiman in Nieuwsbrief FACTO van 5 januari 2022: Welke trends op het gebied van (bedrijfs)catering kunnen we voor het komende jaar verwachten?   Met Lees verder