Smaackmakers

Smaackmakers is partner van Green Key vanwege de gezamenlijke passie voor verduurzaming op diverse vlakken. Voor Green Key-leden bieden we verschillende workshops en trainingen die voldoen aan de trainingseisen van Green Key. Deze kunnen bovendien worden opgevoerd onder de verplichte (2.4.1/H) en optionele (2.4.3/H) normen voor Green Key leden.

In grote lijnen bieden we op twee vlakken (meerdelige) trainingen en workshops:

  1. Traject Sustainability Pays Off!: duurzame mentaliteitsverandering medewerkers (ook mogelijk als losse workshop)
  2. Workshops gericht op verduurzaming van het Food&Beverages aanbod

Zo helpen we:

  • Draagvlak creëren voor verduurzamingsstappen bij medewerkers en gasten
  • Werknemers motiveren, activeren en enthousiasmeren richting duurzamere manier van werken
  • Duurzamer en gezonder F&B aanbod, van menukaart tot banquetingmap
  • Aan praktische handvaten, tips, tricks & tools voor een duurzamer aanbod
  • Inzicht m.b.t. effectieve communicatie richting gasten

Meer weten? Neem contact op en vraag ons vooral naar een uitgebreidere toelichting.

Smaackmakers’ trainingsmogelijkheden

 

1. Traject sustainability pays off!

Via ons 3-delige traject (ook als losse workshop te organiseren) vergroten we duurzaamheid- en kostenbewustzijn bij personeel, om het personeel in hun kracht te zetten als duurzaamheidskatalysator van de organisatie! Wij maken het traject graag op maat en denken mee over een invulling die bij jullie organisatie past.

I. Kick-off event

Kick-off event: Een vurige start. We creëren op een laagdrempelige manier bewustwording en verantwoordelijkheidsgevoel bij het personeel voor het inzetten van een duurzame cultuuromslag. We bieden inspiratie, kennis en vaardigheden; formuleren verbeterpunten waar jullie als bedrijf achter staan; en bepalen welke ambassadeurs trekkers worden van ‘verduurzaming’ binnen de organisatie.

II. Opvolging: ‘Aan de slag’

Tijdens één of meerdere vervolgsessies maken we, samen met het team, de doelstellingen concreet en bieden we handvatten voor implementatie. We werken aan actiebereidheid en enthousiasme i.c.m. concrete vervolgstappen waar een ieder direct mee aan de slag kan.

Timing: Twee à drie maanden na de eerste sessie.

III. Terugkomsessie

Tijd om stil te staan en door te pakken. Samen met de ambassadeurs pakken we de voorgenomen verbeterpunten erbij. Wat is er gelukt en wat niet? En waarom wel of niet? Waar is eventuele aanscherping en verbetering mogelijk?

Timing: 3 à 6 maanden na de voorgaande sessie.

Duurzame bites

We voegen graag daad (smaack) bij woord. Of smaak bij taak. Daarom combineren we   de trainingen met  hyperinnovatieve, inspirerende en duurzame bites. In overleg met het keukenpersoneel en helemaal Smaackmakers proof, volgens onze 10 Future Proof Food Principes©. Zo maken we én het verhaal sterker, én inspireren we tot anders denken, én geven we de keuken van de betreffende locaties basiskennis over duurzame en innovatieve menukeuzes.

Meer weten over de mogelijkheden van menu-advies? Lees hier meer over de menukaart scan of neem contact met ons op voor een uitgebreidere toelichting.

 

2. Workshops rond verduurzaming F&B aanbod

Smaackmakers Experience

Deze workshop is een mix van kennis en ervaring. Een perfecte laagdrempelige manier om tot inzichten te komen die helpen bij een duurzamere invulling van een duurzamere aanpak, duurzamer en gezonder aanbod en/of eigen eetpatroon.

We nemen je mee op een interactieve rollercoastertrip door het land van duurzaamheid met een focus op duurzaam eten. Vol humor, interactie, opdrachten, tips en actie. Op een laagdrempelige manier laten we je kennismaken met het hoe, het waarom én de voordelen van duurzaamheid en duurzaam voedsel. In combinatie met bites, een lunch of diner laten we echt ervaren en proeven hoe lekker duurzaam eten is.

Optioneel: Uitbreiding met proeverij

De ontwikkelingen gaan razendsnel en steeds meer duurzame producten belanden in de schappen van de supermarkt en groothandel. Tijdens deze proeverij voegen we Smaack bij woord en maken we kennis met de laatste trends en innovatieve producten die we samen scannen, bediscussiëren én proeven En natuurlijk bespreken we wat mogelijk is om dergelijke ontwikkelingen te implementeren.

Optioneel: Uitbreiding met kookworkshop (keukenpersoneel)

In deze interactieve en actieve workshop geven we achtergrondinformatie over duurzaam eten en gaan we vooral dieper in op het ‘hoe’ van duurzaam koken. De focus ligt op het aspect waar men het meeste kan leren: plant power koken. Want plantaardig wordt steeds meer een must als onderdeel van F&B. We gaan de diepte in en behandelen nutriënten, ingrediënten, smaken en smaakbeleving & receptontwikkeling.

Op maat

Naast bovengenoemde workshops, biedt Smaackmakers ook meer specialistische workshops zoals, ‘Verduurzaming van de menukaart’ (speciaal voor horeca) en Experiences toegespitst op bepaalde thema’s zoals voedselverspilling, plant power, lokaal & seizoen, foodprint en meer.

contact

Meer weten? Neem contact met ons op. We denken graag met je mee.